11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriTeam building-ul vă ajută

Team building-ul vă ajută

Cu toate că multe persoane neglijează oportunităţile oferite de munca în echipă, în favoarea unor aparente avantaje personale, apartenenţa la un grup de lucru bine închegat vă propulsează în carieră.

Faptul că o echipă este mai bună decât suma indivizilor care o formează este un lucru binecunoscut. Şi asta deoarece performanţele unui salariat care activează într-o echipă unită şi organizată sunt cu 30-40% mai mari.

Pentru a forma însă o echipă puternică este nevoie de mai mult decât de o simplă împărţire pe departamente. Răspunsul la întrebarea care sunt mecanismele ce fac respectivele echipe să funcţioneze este cât se poate de simplu. Potrivit specialiştilor www.teambuilding.ro, acesta se regăseşte în „programele de dezvoltare şi învăţare în management şi lucru în echipă, mai cunosute sub denumirea de programe de team building, care reuşesc să combine învăţarea cu relaxarea şi distracţia participanţilor“.

 

Team building-ul trebuie privit ca o provocare

 

Team building-urile trebuie alese cu grijă de angajatori, conceperea şi execuţia programelor trebuind să ţină cont de evaluarea nevoilor şi obiectivelor acestora.

La rândul lor, angajaţii trebuie să privească team building-ul ca o provocare. „Un team building înseamnă o şansă în plus pentru a vă pune în valoare capacităţile, pentru a vă cunoaşte colegii, şefii, cultura organizaţională a companiei şi pentru a vă afirma ca o persoană pe care se poate conta în echipă“, notează www.myjob.ro.

Potrivit acestuia, un prim motiv pentru a participa la o astfel de competiţie este misiunea în sine pe care o aveţi de îndeplinit, mai ales că aproape toţi colegii de echipă sunt specializaţi în acelaşi domeniu ca dumneavoastră, iar găsirea de soluţii comune vă va stimula.

De aici derivă şi cel de-al doilea motiv – competiţia, care vă face remarcat cu uşurinţă. „Când eşti pus în faţa unei provocări în cadrul team building-ului intri în acţiune mai repede şi te simţi mai mulţumit de munca pe care o depui. În plus, competiţia între echipe vă creşte şansele de a vă face remarcat şi de a vă afla rolul în echipă“, au precizat specialiştii în resurse umane de la www.myjob.ro.

În acelaşi timp, acest tip de competiţie vă stimulează responsabilitatea şi demonstraţi că sunteţi o persoană pe care se poate conta. De asemenea, vă ajută să descoperiţi şi alte afinităţi, decât cele profesionale, pe care le aveţi cu colegii, în sensul că aceştia pot deveni nişte camarazi în loc de nişte simpli colegi de birou. „În plus, prin concursurile organizate în cadrul team building-ului, vă puteţi descoperi noi aptitudini şi vă dezvoltaţi ca individ“, vă atrag atenţia specialiştii.

Cele mai cunoscute activităţi

 

Din categoria activităţilor outdoor (se desfăşoară în aer liber) de team-building sunt plimbarea cu ATV-ul sau cu snow-mobilul, concursul de tir, paint-ball-ul, mountain bike-ul, concursul de pescuit.

Din activităţile de team-building de tip indoor (se desfăşoară în interior) fac parte proiecţiile de filme, concursul de Darts, concursul de dans hula, biliardul, tenisul de masă, rummy-ul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU