17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriEconomiştii olteni, faţă în faţă

Economiştii olteni, faţă în faţă

Economiştii din Oltenia au primit informaţii despre cum trebuie să aplice corect normele în vigoare.

Reglementările contabile şi impozitul pe profit au fost câteva din temele abordate de specialişti la cea de-a treia ediţie a seminarului de Fiscalitate organizat de grupul de firme Professional Consulting (oferă consultanţă fiscală şi contabilă), la Craiova, în perioada 17 – 18 mai. Tema seminarului a fost „Reglementările fiscale vizând taxa pe valoarea adăugată, impozitul pe profit, impozitul pe veniturile nerezidenţilor şi reglementări contabile începând cu 1 ianuarie 2008“. „Acest seminar a avut drept scop direct perfectarea instruirii agenţilor economici astfel încât aceştia să aplice corect legile fiscale, dar şi unul indirect, şi anume de a veni în sprijinul autorităţilor fiscale care la eventualele controale fiscale vor găsi impozitele corect calculate şi contribuabilii disciplinaţi fiscal“, a declarat Irina Oprea, asociată în cadrul grupului de firme Professional Consulting.

 

Ultimele noutăţi din domeniu

 

Premisa care a stat la baza organizării acestui eveniment a fost reprezentată de modificările din domeniul fiscalităţii şi contabilităţii din România, determinate, în primul rând, de necesitatea alinierii legislaţiei naţionale la normele comunitare. „Demersul nostru este încurajat atât de participarea numeroasă la sesiunile organizate în anii anteriori, cât şi de convingerea că, prin intermediul acestor întâlniri, agenţii economici beneficiază de informaţii la zi, complete şi din surse autorizate“, a mai precizat Irina Oprea.

Seminarul a avut un caracter interactiv, lectorii care l-au susţinut fiind specialişti din cadrul Ministerului Economiei şi Finanţelor. „Aspectele discutate în cadrul seminarului au fost de un real folos în activitatea noastră, a economiştilor“, a declarat Alexandru Ionică, director economic la una dintre firmele participante la eveniment.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS