26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDupă târg, la interviu

După târg, la interviu

Sute de CV-uri stau acum în mapele angajatorilor prezenţi la Târgul de Cariere, iar absolvenţii şi studenţii aşteaptă să sune telefoanele şi să fie chemaţi la interviu.

Nici în cea de-a doua zi a Târgului de Cariere, organizat de Hosus Media şi Foreground, tinerii craioveni nu s-au înghesuit să-şi găsească un job potrivit. Cu toate acestea, cele aproximativ 20 de firme prezente şi-au umplut mapele de CV-uri şi vor avea de unde să aleagă angajaţii de care au nevoie. Cele mai multe au fost depuse la standul hipermarketului real,-, care s-a prezentat la târg cu o ofertă variată de locuri de muncă, atât pentru tinerii cu studii medii, cât şi pentru cei cu studii superioare. „Am primit 100 de CV-uri, majoritatea din partea studenţilor care doresc joburi part-time. La Craiova, nu facem astfel de angajări, dar în reţeaua noastră de magazine sunt astfel de joburi şi în curând vor ajunge şi la noi“, a explicat Mihaela Nică, de la departamentul Resurse Umane al hipermarketului real,-.

 

Tinerii nu sunt interesaţi de detalii

 

Cu toate că prin acest târg angajatorii şi absolvenţii au avut ocazia să se cunoască, să discute, să afle care sunt cerinţele şi dorinţele lor, de cele mai multe ori, discuţia s-a transformat într-un monolog al angajatorului.

„Acest târg a fost o bună ocazie de a intra în contact cu tinerii craioveni, care au fost destul de interesaţi de joburile oferite de noi. Am primit aproximativ 80 de CV-uri, dar foarte puţini dintre ei au pus întrebări legate de jobul pentru care au aplicat. Vin, se uită pe pliante şi ascultă lămuririle şi explicaţiile mele, dar nu pun întrebări. O singură persoană a cerut detalii despre câteva joburi. Aşteaptă, probabil, interviul“, a spus Ştefan Voinea, director marketing la GdS. Cele mai căutate joburi de la standul GdS au fost cel de consultant vânzări publicitate şi cel de corector.

 

Joburi de vacanţă şi part-time

 

Alt stand la care au poposit vizitatorii a fost cel al Pan Group, care s-a prezentat la târg cu o ofertă de câteva zeci de posturi şi a primit peste 60 de CV-uri. „Foarte mulţi tineri au venit să se angajaze, majoritatea pe partea de IT şi economic. Mulţi doreau joburi pe perioada vacanţei şi part-time, dar noi nu facem angajări part-time“, a precizat Elena Fota, inspector HR la Pan Group. În căutare de specialişti şi meseriaşi în domeniul construcţiilor este şi firma Primaserv, la standul căreia s-au prezentat însă tineri fără experienţă. Au venit foarte mulţi tineri care vor să înveţe, dar care nu au experienţă pe piaţa muncii. Au fost câteva persoane care au demonstrat că au competenţele necesare şi care îşi pot găsi la noi un loc de muncă. Tinerii nu au întrebat de salariu, dar meseriaşii cu experienţă, da“, a precizat Irina Spiridon, manager marketing.

 

„Cine poate trăi în ziua de azi cu cinci-şase milioane?“

 

Cât despre vizitatori, unii au plecat mulţumiţi că au avut ocazia de a se întâlni cu angajatorii şi de a-şi prezenta CV-urile. Alţii, în schimb, au avut comentarii legate de salariile oferite, cu toate că angajatorii nu au dat foarte multe detalii legate de partea financiară, care va fi discutată la interviu. „A fost bine.

Am depus CV-uri, o să mai depun şi pe net şi am aflat cam ce se cere la angajare. Mulţi au spus că sunt în căutare de absolvenţi, aşa că am şanse la angajare după ce termin“, a spus Maria, studentă în anul IV la Facultatea de Matematică-Informatică din cadrul Universităţii din Craiova. Nemulţumiţii au avut o singură obiecţie. „Vor să ne angajeze, dar pe cinci milioane (vechi – n.r.). Cine poate trăi în ziua de azi cu cinci-şase milioane? Avem studii superioare, avem şi ceva experienţă prin asociaţii şi nimic. Şi se mai miră că plecăm toţi în masă dincolo.

Aşa le trebuie dacă vor să se îmbogăţească“, a spus Alin, absolvent al Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor.

Tinerii craioveni care vor un loc de muncă, dar nu au reuşit să găsească jobul potrivit mai au şansă la următoarea ediţie a Târgului de Cariere, din toamnă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU