20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMagistraţii nu mai primesc majorări salariale

Magistraţii nu mai primesc majorări salariale

Senatorii au respins ieri propunerea guvernului de creştere a salariilor judecătorilor, procurorilor şi ale altor categorii de personal din domeniul justiţiei cu câte 2%, în două tranşe, pentru 2008.

Motivarea a fost că discrepanţele dintre această categorie şi alţi bugetari sunt deja semnificative, informează NewsIn.

Pe de altă parte, senatorii au aprobat în plen mai multe ordonanţe ale guvernului vizând creşteri salariale pentru majoritatea categoriilor de bugetari, majorarea făcându-se în două tranşe – de la 1 aprilie şi 1 octombrie. Acestea au vizat personalul din Agenţia Naţională pentru Locuinţe, cel militar din instituţiile publice de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, funcţionarii publici, controlorii financiari din cadrul Curţii de Conturi, personalul din învăţământ, cel care îşi desfăşoară activitatea în sistemul sanitar-veterinar şi cel contractual din unităţile sanitare publice.

Potrivit ordonanţelor adoptate de Senat, salariile personalului din sitemul sanitar-veterinar se vor majora cu 4,5% de la 1 aprilie, comparativ cu nivelul înregistrat la 31 martie, şi cu 5,5%, începând cu 1 octombrie, faţă de cel din luna septembrie.

În ceea ce priveşte salariile personalului contractual din unităţile sanitare publice, se va aplica o creştere de 6% începând cu 1 aprilie şi una de 5% de la 1 octombrie, iar cel din învăţământ va primi două majorări salariale de câte 6%, începând cu 1 aprilie şi 1 octombrie.

Decizia finală în cazul ordonanţelor se va lua la Camera Deputaţilor, care este forul decizional.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII