21.7 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriStudenţii craioveni intră în acţiune

Studenţii craioveni intră în acţiune

Fabrica Pirelli din Slatina îi provoacă pe studenţii craioveni să intre în competiţia „Talent in Action“ cu mesajul „Cel mai bun start pentru a vă atinge ţintele!“.

 

Cei mai buni studenţi ai Universităţii din Craiova, din ultimul an de studiu, vor fi selectaţi de firma italiană şi vor primi o bursă de studiu. Aceştia vor putea participa la seminarii de formare şi informare atât la Fabrica Pirelli din Slatina, cât şi în sediile companiei din alte ţări, iar la final vor fi angajaţi. „Considerăm că tinerele talente reprezintă cele mai importante resurse ale unui mare grup industrial. Acesta este motivul pentru care am creat Proiectul «Talent in Action» România, o oportunitate pentru zece tineri talentaţi ai Universităţii din Craiova, care vor fi selecţionaţi de Departamentul de Resurse Umane Pirelli. Din ultimul an universitar, aceşti zece tineri vor avea şansa de a intra în contact şi de a cunoaşte compania noastră multinaţională prezentă cu o fabrică şi în România“, a explicat Gianluca Zonta, manager resurse umane Pirelli Tyres.

Studenţii craioveni, în sediile Pirelli din străinătate

Proiectul este compus din trei etape, prima fiind în cadrul Universităţii craiovene, de unde firma va selecţiona cei zece studenţi din ultimul an. Tinerii recrutaţi vor primi o bursă de studiu în acest ultim an universitar şi vor participa la seminarii de formare şi informare la Fabrica Pirelli din Slatina, acestea având ca obiectiv prezentarea afacerii şi a posibilităţilor de creştere profesională în cadrul firmei. În cea de-a doua etapă, cei zece tineri vor fi angajaţi la sediul din Slatina, imediat după obţinerea licenţei. „În primele şase luni, pe lângă funcţia pe care o vor avea în firmă, vor fi antrenaţi în proiecte specifice interdepartamentale, internaţionale şi vor participa la programele de formare tehnică şi managerială. În cele şase luni, se vor bucura de o perioadă de job rotation, care le va permite să cunoască diferitele funcţii şi sedii ale companiei. În primul an, tinerii vor petrece o perioadă importantă într-unul dintre sediile din străinătate. Pentru fiecare tânăr va fi desemnat un tutore de referinţă, care va avea rolul de a facilita şi sprijini integrarea lui în structura organizatorică a companiei“, a precizat Gianluca Zonta. A treia etapă a proiectului se va desfăşura în cel de-al doilea an de lucru al tânărului în firmă, când acesta va fi implicat în activitatea unui departament şi îşi va finaliza formarea profesională. Tutorii vor prezenta pentru fiecare tânăr câte un program personalizat în dezvoltarea carierei, iar foştii studenţi craioveni vor fi angajaţi definitiv în compania Pirelli. „Este o oportunitate de creştere profesională incredibilă, care le va permite studenţilor să câştige o experienţă internaţională preţioasă. Cei interesaţi pot depune CV-urile la [email protected]“, a menţionat Gianluca Zonta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS