11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCraiovenii au păcălit primăria cu 100 de miliarde

Craiovenii au păcălit primăria cu 100 de miliarde

Administraţia locală susţine că, pe eşantionul controlat, impozitele reale ar trebui să fie mai mari decât cele plătite în prezent de craioveni. Numai anul trecut, inspecţiile fiscale au atras suplimentar la buget aproape 100 de miliarde de lei vechi.

În ultimele două luni, Direcţia de Impozite şi Taxe a Primăriei Craiova a executat debitorii de 48 de miliarde de lei vechi, în contul restanţelor pe care craiovenii le aveau la plata taxelor şi impozitelor locale. Primăria a transmis debitorilor somaţii, a făcut titluri executorii, popriri pe conturi şi a pus sechestre asiguratorii pe bunuri. „În general, nu s-a ajuns la valorificarea bunurilor, deoarece oamenii, strânşi cu uşa, au făcut rost de bani şi au plătit. Ce nu ştiu ei este că, pe lângă majorări, plătesc atât evaluarea bunurilor, cât şi publicitatea“, a declarat Ioan Văcariu, directorul Direcţiei de Impozite şi Taxe Craiova.

Pentru a-şi scoate banii, primăria a pus peste 200 de sechestre. Interesant este ce au scos la iveală inspecţiile fiscale de anul trecut. Iniţial, direcţia avea un buget prognozat de încasări de 850 de miliarde de lei vechi, după cum a precizat directorul Ioan Văcariu. Inspecţiile fiscale au atras venituri suplimentare de aproape 100 de miliarde de lei vechi.

„Există mai multe cazuri în care contribuabilii ori nu plătesc impozite, ori le plătesc la valori nereale. O locuinţă nouă poate să nu fie declarată sau poate fi mărită fără să fie declarat acest lucru. Din inspecţiile fiscale realizate, a rezultat că, în proporţie de 60%, impozitele reale sunt mai mari faţă de cele declarate“, a spus Văcariu. Trebuie spus că un împrumut bancar este mult mai convenabil pentru craioveni decât „dobânda“ (majorările) practicată de DIT, care este de 36% pe an. În plus, cei care nu declară impozitul real riscă amenzi cuprinse între 50 şi 250 de milioane de lei vechi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII