10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAlegerea cadoului la birou

Alegerea cadoului la birou

Sărbătorile de iarnă, zilele onomastice sau cele de naştere sunt momente oportune de a vă exprima recunoştinţa faţă de şefi, colegi şi colaboratori. Alegerea unui cadou trebuie făcută însă cu multă grijă.

Pentru a nu omite pe cineva, sfatul specialiştilor este să se întocmească din timp o listă cu persoanele pe care urmează să le felicitaţi. Colaboratorii externi notaţi-i separat şi, înainte de a le cumpăra cadoul, puneţi-vă la curent cu politica firmei la care lucrează cu privire la primirea cadourilor (unele companii impun o valoare maximă a cadoului, iar altele le refuză).

 

Alegeţi cadoul având destinatarul în minte

 

„Indiferent că veţi alege un dispozitiv de ultimă oră sau un accesoriu clasic pentru birou, este extrem de important să alegeţi cadoul respectiv având destinatarul în minte“, precizează specialiştii în resurse umane de la www.eva.ro. Faceţi selecţia finală asigurându-vă că dumneavoastră aţi folosi sau aţi aprecia cadoul respectiv. „Cu siguranţă, nu vreţi ca obiectul pe care îl faceţi cadou să zacă lângă alte câteva zeci de acelaşi fel primite de la persoane care nu au avut nici cea mai mică idee de ceea ce ar putea cumpăra“, notează www.elady.ro. Mai mult decât atât, dacă destinatarul cadoului este un coleg, pentru a vă asigura succesul, îl puteţi întreba cât mai discret ce şi-ar dori.

 

Prăjiturelele sau bomboanele, întotdeauna apreciate

 

Dacă alegerea cadourilor vă dă totuşi bătăi de cap, nu ezitaţi să luaţi în considerare sugestiile specialiştilor.

„Oamenii apreciază cadourile care le aduc aminte de momentele fericite din viaţa sau din cariera lor. Un album în care toţi colegii vor scrie câteva rânduri va fi mereu apreciat“, precizează www.elady.ro. La fel de apreciate sunt şi ramele de fotografii sau chiar cărţile (dacă persoanei respective îi place să citească).

„Trebuie să afli cărţile pe care le are şi cele pe care nu le are, dar i-ar face plăcere să le citească. Unele persoane vorbesc despre ceea ce au citit în ultima vreme, deci trebuie să fiţi foarte atenţi şi să nu rataţi momentul în care fac acest lucru“, spun specialiştii www.elady.ro.

Altă sugestie sunt dulciurile. „Prăjiturelele sau bomboanele vor fi întotdeauna apreciate“, notează www.eva.ro.

 

Personalizaţi cadoul

 

Odată ce v-aţi decis asupra unui cadou, aveţi grijă ca obiectele achiziţionate să fie de calitate. În plus, nu uitaţi să personalizaţi cadoul respectiv, indiferent că alegeţi să o faceţi cu numele destinatarului sau cu logoul companiei dumneavoastră.

Specialiştii www.eva.ro vă sfătuiesc să însoţiţi darul de o felicitare sau de un mesaj. „Felicitările scrise de mână şi semnate de dumneavoastră şi/sau de întreaga echipă sunt, de asemenea, pline de semnificaţii“, spun specialiştii www.eva.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS