13.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriUn CV respins, o şansă de angajare ratată

Un CV respins, o şansă de angajare ratată

Aţi trimis până acum numeroase CV-uri, dar nimeni nu v-a chemat la interviu? Aţi respectat toate regulile de concepere a unui CV, aţi trecut toată experienţa acumulată şi totuşi nu aţi cucerit angajatorul?

 

Cea mai importantă este prima impresie. Dacă CV-ul dumneavoastră nu atrage atenţia angajatorului în primele 20-30 de secunde, atunci şansele de a obţine interviul se reduc considerabil. Un angajator poate avea mai mult de 100 de CV-uri peste care trebuie să se uite în câteva ore, timp în care trebuie să realizeze şi o selecţie. Aşa că treceţi experienţa la începutul CV-ului şi nu realizările academice, acestea aşezându-se în faţă doar dacă aţi absolvit recent, sau datele personale. Ceea ce vrea să ştie un angajator este de ce v-ar chema la interviu. Pentru aceasta, realizaţi un scurt rezumat al aptitudinilor şi o listă a realizărilor deosebite. Aceste lucruri pot determina un angajator să vă cheme la un interviu. Deci nu uitaţi, prima impresie contează.

Acordaţi atenţie detaliilor

Aspectul CV-ului este foarte important. Cu toate că folosiţi cuvintele potrivite, dacă angajatorul nu găseşte imediat informaţiile pe care le caută, atunci va trece la alt CV. Trebuie să folosiţi zone „albe“, alineate şi spaţii între paragrafe. Niciodată să nu folosiţi o maşină de scris la redactarea CV-ului, pentru că veţi părea demodat. Folosiţi o hârtie A4 de bună calitate şi pentru CV, şi pentru scrisoarea de intenţie.

Un CV organizat

CV-ul ar trebui să încapă pe cele două părţi ale unei coli A4, asta dacă nu vi se cere în mod expres unul mai lung. Dacă nu puteţi respecta această lungime a CV-ului, atunci nu aţi înţeles cerinţele angajatorilor. Ei nu vor să vă cunoască toată viaţa, vor doar să ştie dacă au motive să vă intervieveze. Dacă CV-ul dumneavoastră nu este bine organizat, atunci angajatorului îi va fi greu să găsească informaţiile căutate şi nu va putea să îşi creeze rapid o imagine a personalităţii dumneavoastră. Amintiţi-vă că angajatorul nu are mult timp la dispoziţie să se uite pe CV-ul dumneavoastră.

Paragrafele şi propoziţiile prea lungi îngreunează cititul rapid. Încercaţi să folosiţi propoziţii scurte.

CV-ul, cartea de vizită

Multe persoane nu includ suficiente detalii despre joburile anterioare şi angajatorii nu au informaţii destule, refuzând astfel cererea. Trebuie să vă prezentaţi realizările. CV-ul este cartea dumneavoastră de vizită pentru un angajator. Dacă nu-i poate prezenta acestuia motivele pentru care ar trebui să vă angajeze, atunci este un eşec. Un angajator vă va dori serviciile numai dacă vede în dumneavoastră un potenţial câştig. Prezentaţi-i beneficiile pe care le va obţine dacă vă angajează.

Prea tânăr sau prea bătrân pentru jobul dorit

În general, să fiţi prea tânăr ori prea batrân pentru un job poate fi o problemă sau o barieră pentru viitoarele avansări sau pentru a obţine slujba în primă fază. Există câteva moduri de ocolire a acestei probleme, dar acestea depind de circumstanţele individuale sau de domeniul ori jobul pentru care doriţi să aplicaţi.

Greşeli de ortografie sau tipărire arată un angajat neglijent

CV-ul trebuie verificat cu atenţie ca să nu conţină greşeli de ortografie, de tipărire înainte de a fi trimis angajatorului. Micile erori pot umbri un CV bine realizat şi vă pot face să păreţi neglijent. Cum probabil nu veţi observa aceste erori, ar trebui ca altă persoană să vă verifice CV-ul pentru a le descoperi şi corecta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII