20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn adolescent radicalizat, împușcat mortal. Atacase cu cuțitul un australian

Un adolescent radicalizat, împușcat mortal. Atacase cu cuțitul un australian

Poliția australiană a anunțat duminică că a ucis un adolescent radicalizat după ce acesta a înjunghiat un bărbat în capitala Australiei de Vest, Perth. A fost un atac pe care autoritățile l-au declarat că indică terorism.
Existau semne că tânărul de 16 ani, înarmat cu un cuțit de bucătărie, fusese radicalizat online, au declarat autoritățile statului. Poliția a primit apeluri de la membri îngrijorați ai comunității musulmane locale înainte de atacu de sâmbătă noaptea, potrivit Reuters.
Atacul, din suburbia Willetton, avea „semne distinctive” ale terorismului, dar nu a fost încă declarat act terorist, a spus poliția.
„În acest stadiu se pare că a acționat singur ”, a declarat premierul Australiei de Vest, Roger Cook, într-o conferință de presă.
Victima, înjunghiată în spate, era stabilă în spital, au spus autoritățile.

Alte atacuri soldate cu morți

Prim-ministrul Anthony Albanese a declarat că a fost informat despre incident, dar că nu există nicio amenințare continuă.
„Suntem o națiune iubitoare de pace și nu există loc pentru extremismul violent în Australia”, a spus Albanese pe platforma de socializare X.
Incidentul are loc după ce luna trecută poliția din New South Wales a acuzat mai mulți băieți de infracțiuni legate de terorism în cadrul investigațiilor după înjunghierea unui episcop creștin asirian în timp ce acesta ținea o predică transmisă în direct la Sydney, pe 15 aprilie.
Atacul asupra episcopului a survenit la doar câteva zile după ce șase persoane au fost ucise în suburbia Bondi, lângă plaja din Sydney.

Citește și: Un român și-a pierdut antebrațul în Italia, încercând să arunce în aer un bancomat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS