11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPeste 2.000 de cereri pentru calculatoare

Peste 2.000 de cereri pentru calculatoare

Cererile pentru achiziţionarea de calculatoare cu sprijin de la stat în baza programului guvernamental „Euro 200“ continuă să sosească şi în aceste zile la Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt, 91 de şcoli înaintând până ieri peste 2.000 de solicitări. În clasamentul şcolilor cu cele mai numeroase cereri conduc în continuare unităţile din sudul judeţului, deşi nu aici locuiesc cei mai săraci elevi. Şcoala Tia Mare (unitate de învăţământ de centru, cu alte două unităţi arondate) a primit şi a înaintat la rândul său 136 de solicitări, Grupul Şcolar Agricol Corabia are 130, iar Şcoala din Izbiceni a depus aproximativ 100 de solicitări.
Deşi discuţii cu privire la eliberarea, în câteva cazuri, a câte două adeverinţe de venit, cea de-a doua specificând un venit mai mic decât prima, au tot fost anul trecut, faptul că ISJ nu are posibilitatea să verifice în teren veridicitatea aspectelor din actele depuse la dosar face ca în continuare să existe primării „campioane“ la eliberarea de adeverinţe care atestă venituri minime.
Chiar dacă responsabilii din cadrul ISJ au impus şcolilor un termen-limită – 15 aprilie – pentru prezentarea situaţiei privind solicitările, astfel încât datele să poată fi introduse în baza naţională, directorii continuă să vină şi în această săptămână, calendarul naţional specificând drept termen-limită 20 aprilie. În funcţie de punctajul obţinut de fiecare solicitant, dar şi de suma disponibilă pentru acest program la nivel naţional, spre sfârşitul lunii se va cunoaşte şi numărul final de beneficiari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS