19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSe ieftineste carnea de pui

Se ieftineste carnea de pui

Incepând de saptamâna aceasta, pretul la carnea de pasare este cu câteva procente mai mic. „Deocamdata, un singur furnizor a redus pretul la carnea de pui (pulpe si pui intregi). Reducerea este de maximum 10%. Asteptam sa vedem si reactia celorlalti furnizori – probabil ca si restul se vor alinia“, a declarat Gelu Nedelcu, directorul real,- Hypermarket. Reactia producatorilor si furnizorilor este asteptata si in celelalte magazine craiovene, unde pretul este deocamdata neschimbat. Ieri, in Piata Centrala, costul carnii de pasare era asemanator cu cel din decembrie. „Are acelasi pret cu cel din decembrie. Nu s-a ieftinit inca si nici nu stim nimic despre vreo ieftinire“, a spus o vânzatoare dintr-un magazin alimentar. Existau insa si magazine care ieri asteptau marfa, asa ca nu este exclus ca noile produse sa vina la pret mai mic.


Carnea de pui din UE, un concurent puternic


Potrivit NewsIn, producatorii au redus, la inceputul acestei saptamâni, pretul de vânzare la carnea de pasare cu 5%. Masura a fost determinata de scaderea vânzarilor in luna ianuarie, scadere previzibila, de altfel, dupa perioada Sarbatorilor de iarna. „Este prematur sa se faca o estimare in acest moment, dar, cu siguranta, eliminarea taxelor vamale la import si implicit cresterea importurilor vor influenta si preturile practicate pe piata interna“, a declarat Ilie Van, presedintele Uniunii Nationale a Crescatorilor de Pasari din România.


Producatorii autohtoni spun insa ca deocamdata carnea de pui isi pastreaza pretul. „Carnea de pui nu s-a ieftinit. Preturile sunt cam aceleasi. Din costurile carnii de pasare mai fac parte si cele cu cartonul, folia, caserolele de ambalaj care sunt foarte scumpe. Pâna vom importa astfel de produse la preturi mai mici mai dureaza“, a declarat Claudiu Nicolita, managerul Felvio. Potrivit spuselor acestuia, o data cu renuntarea la taxele vamale la produsele importate din UE, carnea de pui importata din Brazilia si SUA o sa aiba concurenti puternici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS