11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAmericanii vor sa salveze zonele miniere din Oltenia

Americanii vor sa salveze zonele miniere din Oltenia

Reprezentantii a doua mari companii din Statele Unite ale Americii s-au intâlnit cu autoritatile gorjene si cu sefii mai multor institutii din judet, acestia intentionând sa elaboreze un proiect de restaurare economico-sociala si de mediu pentru comunitatile din regiunea Olteniei care sunt afectate de inchiderea activitatilor din minele de lignit si din alte mine.


Obiectivele principale ale Applied Ecological Servicies (AES) si Black & Veatch sunt definirea si implementarea unui proces care va asigura evaluarea regionala a investitiilor in domeniul mediului si infrastructurii necesare pentru restructurarea economica a judetului Gorj.


Proiectul este intitulat „Reconstructia ecologica si strategia de evaluare a activitatilor pentru o dezvoltare durabila in zonele afectate de inchiderea minelor in judetul Gorj“. Americanii isi doresc sa ofere oportunitati de reconversie profesionala si angajare pentru minerii din zona Olteniei care au fost disponibilizati. Proiectul prezentat la Târgu Jiu va fi aplicat si in alte judete din tara care au fost afectate de inchiderea minelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS