19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriHonda anunta un diesel nepoluant

Honda anunta un diesel nepoluant

Probabil ca producatorii japonezi investesc cel mai mult in tehnologii nepoluante sau foarte putin poluante. Toyota merge cu Primus pe baza bateriilor si inregistreaza vânzari bune pentru hibrizi, iar Honda a investit intr-un diesel aproape nepoluant.


Potrivit site-ului stiriauto.ro, marea miza pentru un astfel de motor este generata de randamentul mai bun cu 30 de procente fata de un motor pe benzina. In ciuda acestui avantaj, propulsoarele diesel clasice produc gaze poluante – oxidul de nitrogen (NOx) – in cantitati mult prea mari, dupa actualele norme mondiale. Motorul diesel este propulsorul favorit al europenilor, iar constructorii japonezi si cei europeni incearca sa il impuna si in Statele Unite. Inginerii de la Honda au inventat un sistem de catalizare care sa transforme oxidul de nitrogen in nitrogen, gaz nepericulos aflat in cantitati mari in atmosfera.


Japonezii declara ca sistemul lor este mai simplu decât al germanilor de la Daimler Chrysler. Acestia inventasera un catalizator complex si usor nepractic care functioneaza prin adaugarea de substante pentru a neutraliza gazele esapate.


Singura problema pe care o mai au de rezolvat este adaptarea sistemului la diversele combinatii de combustibili diesel. Presedintele Honda, Takeo Fukui, a declarat ca este gata sa vânda tehnologia catre alti producatori auto imediat ce va fi perfectionata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII