20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFermierii primesc bani de la guvern

Fermierii primesc bani de la guvern

Statul va acorda fermierilor un sprijin financiar in valoare de 150 de lei noi (1,5 milioane de lei vechi) pentru fiecare hectar de teren arabil cultivat in aceasta toamna, conform unei ordonante de urgenta aprobate ieri de guvern.


„Sprijinul financiar se refera la bonuri valorice pentru cei care isi cumpara seminte, ingrasaminte si pesticide. Acest sprijin va fi acordat prin Agentia de Plati si Interventie in Agricultura“, a precizat ministrul Flutur. Solicitantii va trebui sa depuna cereri pentru sprijin financiar la centrele locale ale sucursalelor judetene sau municipale ale Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura pâna la sfârsitul lunii noiembrie 2006. Vor primi ajutorul pentru infiintarea culturilor producatorii agricoli care au una din urmatoarele calitati: proprietari, arendasi, concesionari, asociati in participatiune, societati agricole infiintate sub incidenta Legii nr. 36/1991 si alte forme de asociere in agricultura, societati comerciale constituite in baza Legii nr. 31/1990, cooperativele agricole, unitatile de invatamânt agricol si silvic, institute si statiuni de cercetare si productie agricola, societati nationale, unitati de cult si penitenciare.


Alta decizie de ieri a executivului se refera la un sprijin de 70 de miliarde de lei vechi acordat pentru sectorul legume-fructe. „Este vorba de circa 34.000 de tone de legume si fructe. Vom da o subventie pe tona pentru cele care merg spre industrializare“, a precizat ministrul Flutur. Guvernul a decis, de asemenea, sa acorde o prima de trei mii de lei vechi pentru fiecare litru de lapte livrat conform normelor Uniunii Europene. Daca laptele livrat indeplineste doar cerintele „Programului de actiuni pentru imbunatatirea calitatii si salubritatii laptelui materie prima“, prima de care beneficiaza producatorii este de 1.500 de lei vechi/litru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS