10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCentura de sud a Craiovei, realizata cu fonduri UE

Centura de sud a Craiovei, realizata cu fonduri UE

In perioada 2007-2013, România are alocate cinci miliarde de euro pentru infrastructura de transport. Potrivit Ministerului Transporturilor, nevoile reale s-ar ridica insa la 27 miliarde de euro.


Reprezentantii Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) si ai Agentiei de Dezvoltare Regionala (ADR) 4 Sud-Vest Oltenia au prezentat ieri, factorilor implicati, prioritatile Programului Operational Sectorial (POS) de transport, prin care se vor aloca fonduri europene destinate reabilitarii infrastructurii in perioada 2007-2013. Componenta transporturi are alocate fonduri in valoare de cinci miliarde de euro, din care patru miliarde sunt nerambursabile, primite din bugetul UE. POS este un ansamblu de masuri de principiu ce priveste in ansamblu dezvoltarea locala si regionala in urmatorii ani. Ramâne ca ideile sa se materializeze in proiecte finantabile. Potrivit celor precizate de Septimiu Buzasu, secretar de stat in cadrul MTCT, programul vizeaza mai multe obiective de interes major pentru regiunea Oltenia.


„Suma alocata nu este suficienta pentru acoperirea tuturor necesitatilor. S-a calculat ca nevoile de finantare s-ar ridica la circa 27 de miliarde de euro, asa incât trebuie sa gasim si alte surse de finantare. In sud ar fi vorba de infrastructura pe Dunare intre Portile de Fier si Calarasi, de reabilitarea drumului Craiova-Alexandria, reabilitarea garilor din Vâlcea, Târgu Jiu si Slatina si de lucrari pentru siguranta transportului pe Dunare. De asemenea, incercam sa includem aici si realizarea centurii ocolitoare de sud a Craiovei. Comisia Europeana a fost de acord in principiu cu acest proiect, ramâne sa vedem cât va costa“, a spus acesta. Alt punct interesant al discutiilor a fost cel despre Aeroportul International Craiova, pentru care presedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a cerut includerea in coridorul IV paneuropean. Raspunsul oficialului MTCT a fost prompt: nu se poate, pentru ca aceste trasee au fost facute cu mult timp in urma, iar orice modificare nu va fi recunoscuta de Comisia Europeana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS