12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFirmele doljene se scolesc pentru aderare

Firmele doljene se scolesc pentru aderare

Desi au potential, Intreprinderile Mici si Mijlocii (IMM) din Dolj mai au inca multe de invatat despre legislatia UE. Astfel, in perioada 5 – 8 iulie, aproximativ 40 de reprezentanti ai IMM-urilor din Dolj si din Pleven care-si desfasoara activitatea in sectorul agricol si alimentar vor fi pregatiti de experti europeni sa treaca mai usor peste impactul aderarii României la UE.


Alte dezbateri vor viza legislatia UE privind siguranta si sanatatea la locul de munca si dificultatile integrarii in UE, cu care s-au confruntat cele zece state noi membre. Participantii la eveniment vor efectua si o vizita de lucru la o intreprindere din Caracal care a implementat cu succes standardele UE.


Doar o parte din IMM-urile românilor, pregatite de aderare


Aceste evenimente sunt organizate de Federatia Patronatelor din Regiunea Oltenia in cadrul proiectului „Evaluarea riscurilor din industria alimentara si sectorul agricol din România si Bulgaria in perspectiva standardelor Uniunii Europene“, finantat de European Commission Bruxelles. Scopul proiectului este de a sustine extinderea activitatii IMM-urilor (in special a celor care-si desfasoara activitatea in sectorul agricol si in domeniul industriei alimentare) si capacitatea lor de a anticipa potentialele modificari din mediul de afaceri si de a implementa noi standarde de protectie si calitate. „Suntem aici pentru a ajuta IMM-urile sa treaca mai usor peste impactul aderarii României la UE. Cred ca in acest moment o parte dintre IMM-urile din România sunt pregatite pentru aderare. In putin timp toate va trebui insa sa se ridice la normele cerute de UE“, a spus Janos Rak, secretar al Sectiunii Maghiaro-Române din cadrul Camerei de Comert si Industrie din Bekes.


La eveniment mai participa experti din Spania (Confederatia Intreprinzatorilor din Aragon), Bulgaria (Asociatia Industriasilor din Pleven) si România (Asociatia Româna de Standardizare din Bucuresti).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS