20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMicrosoft nu mai creeaza patch-uri pentru sistemele vechi

Microsoft nu mai creeaza patch-uri pentru sistemele vechi

Microsoft a avertizat ca utilizatorii se vor confrunta cu riscuri mari daca vor continua sa foloseasca sistemele sale mai vechi dupa ce nu se vor mai crea patch-uri de securitate pentru acestea. Potrivit site-ului vnunet.com, una dintre principalele probleme poate aparea in legatura cu patch-ul MS06-015. Acesta a fost realizat pentru remedierea unei deficiente din Windows Explorer, dar s-a constatat ca poate afecta utilizatorii imprimantelor, scannerelor si camerelor digitale, permitând hackerilor sa preia controlul asupra sistemului prin intermediul unui website.


In categoria sistemelor de operare pentru care Microsoft nu va mai oferi patch-uri, incepând cu luna iulie, se numara Windows 98, Windows 98 Second Edition si Windows Millennium (ME).


„In urma unei investigatii amanuntite, am stabilit ca nu este fezabil sa facem modificari importante pentru Windows Explorer, in vederea eliminarii unei vulnerabilitati de securitate, intrucât arhitectura anterioara aparitiei Windows 2000 este mai putin robusta“, a declarat Christopher Budd, manager de program in cadrul Microsoft.


De asemenea, el a adaugat ca suportul pentru Windows 98 si ME va expira pe 11 iulie, data la care patch-urile de securitate vor inceta sa mai fie puse la dispozitia utilizatorilor.


Cu toate acestea, persoanele care folosesc versiunile mai vechi de Windows se vor putea proteja impotriva atacurilor filtrând traficul pe portul TCP 139 prin intermediul unui firewall. Sistemele Windows folosesc portul 139 pentru sharing-ul de fisiere si imprimante.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS