10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriBani de la guvern pentru Festivalul Shakespeare

Bani de la guvern pentru Festivalul Shakespeare

Festivalul international Shakespeare se va desfasura in perioada 25 aprilie-3 mai si contine un program artistic si cultural demn de prestigiul acestei manifestari, facând parte dintr-un proiect ambitios de promovare a teatrului românesc in lume. Evenimentul este cu atât mai semnificativ cu cât actuala stagiune se bucura de concursul unor mari nume ale teatrului international: David Chambers, de la Yale University din SUA, Stanley Wells, director la „Shakespeare Birthplace Trust“, din Stratford-upon-Avon, profesorii Michael Hattway, de la Universitatea din Sheffield, si Lawrence Guntner, de la Hanovra, prof. dr. Alexander Surbanov, de la Universitatea din Sofia, John Elsom, presedintele de onoare al Asociatiei Internationale a Criticilor de Teatru, si Ian Herbert, presedintele in functiune al AICT. Programul urmareste marile piese ale dramaturgului englez: „A 12-a noapte“, „Visul unei nopti de vara“, „Hamlet“, „Macbeth“, „Poveste de iarna“, „Romeo si Julieta“, „Cymbeline“ etc.


Initiativa acestui festival apartine presedintelui Fundatiei culturale „William Shakespeare“, Emil Boroghina, ctitorul si directorul acestui festival.


Alocarea unui sprijin financiar de sase miliarde de lei vechi, acordat cu sustinerea secretarului general al guvernului, deputatul liberal Mihai Voicu, vine in ajutorul prestigioasei manifestari culturale si reprezinta premisa unei noi abordari a vietii culturale doljene vazute din perspectiva integrarii culturale europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS