19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSe cauta director pentru OSPA

Se cauta director pentru OSPA

Concursul pentru ocuparea postului de director al Oficiului de Studii Pedologice si Agrochimice (OSPA) Dolj, din 26 ianuarie 2006, nu a scos la iveala un director potrivit pentru institutie. In prezent, OSPA Dolj este condus de Stefan Pavel. Acesta va ramâne in functia de director interimar pâna la stabilirea, prin concurs, a unui nou director. Concursul de saptamâna trecuta, compus dintr-o proba scrisa si interviu, s-a dovedit a fi un esec, cei doi candidati obtinând note exagerat de mici (unele nu au atins nici pragul de 5). „Am fost dezamagit ca postul de director al OSPA Dolj n-a fost tratat cu maxima importanta. Ca sa numesti un director cu notele astea nu se poate, astfel ca va fi organizat un nou concurs, in a doua jumatate a lunii februarie, la o data ce va fi comunicata ulterior“, a declarat Cornel Popa, director executiv al Directiei pentru Agricultura si Dezvoltarea Rurala (DADR) Dolj. Postul de director al OSPA Dolj este destul de important, având in vedere faptul ca una dintre atributiile sale este si gestionarea banilor alocati de ministerul de resort pentru studiul solului, de exemplu, studiu ce atrage dupa sine stabilirea motivelor pentru care nu se fac anumite culturi, si pe baza caruia se hotarasc corecturile solului.


Contabilul-sef nu e de gasit


Organizat in aceeasi zi, nici concursul pentru ocuparea functiei de contabil-sef nu a avut un rezultat pozitiv. La examen nu s-a prezentat decât unul dintre cei doi candidati, si desi la proba scrisa a inregistrat nota de trecere (putin peste 5), interviul a dat multe batai de cap concurentului, care a luat 1.


Reamintim ca aceasta situatie este rezultatul demisiei fostului director, Atanasie Pana, survenita in urma unei sesizari a unui fost angajat al institutiei. Printre altele, aceasta facea referire si la faptul ca postul de contabil-sef la OSPA Dolj era ocupat de o persoana fara studii superioare, fapt constatat si de comisia de disciplina a DADR Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS