11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAutoritatile controleaza firmele din domeniul productiei alimentare

Autoritatile controleaza firmele din domeniul productiei alimentare

Agentii economici care fabrica produse alimentare destinate comercializarii sint in vizorul inspectorilor din cadrul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Dolj si al comisarilor Garzii Financiare.


In aceasta saptamina, acestia vor efectua controale in vederea depistarii si sanctionarii acelor producatori care pun in pericol sanatatea consumatorilor si isi desfasoara activitatea de productie fara a avea licenta de fabricatie. Vor fi vizati agentii economici care desfasoara activitati in domeniul productiei de lactate, carne si produse din carne, peste si produse piscicole, produse de morarit si panificatie, zahar, precum si alte activitati in domeniul productiei alimentare.


Conform Ordonantei Guvernului nr. 42/1995 si ordinului MAPDR nr. 357/2003, acesti producatori au obligatia sa desfasoare activitatea numai in baza unei licente de fabricatie care sa ateste faptul ca agentul economic este capabil sa desfasoare activitati in domeniul productiei de produse alimentare la un nivel de calitate si siguranta care sa asigure protectia vietii si a sanatatii consumatorilor.


Pentru obtinerea acestei licente, indiferent de forma de organizare si tipul de proprietate, agentii economici au obligatia sa se prezinte la DADR Dolj cu actele societatii in vederea intocmirii si depunerii documentatiei. In cazul in care nu detin aceasta licenta si totusi fabrica si comercializeaza produse alimentare, agentii economici sint pasibili de amenzi contraventionale cuprinse intre 50 si 100 de milioane de lei. In plus, in cazul in care inspectorii de specialitate constata ca produsele pot pune in pericol viata si sanatatea consumatorilor, fapta poate fi considerata penala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS