10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajSe completează echipa studenților de la Fizică!

Se completează echipa studenților de la Fizică!

Departamentul de Fizică din cadrul Facultății de Științe a Universităţii din Craiova organizează cea de-a doua etapă a înscrierilor în perioada 5-13 septembrie 2016.

Toţi cei pasionați de știință, dornici să-și construiască o carieră în domeniile Fizică Medicală sau Fizică Informatică, pot ocupa unul dintre cele 30 de locuri disponibile la buget. Admiterea se realizează pe bază de concurs de dosare, ierarhizarea candidaților făcându-se în funcție de media obținută la examenul de bacalaureat.

De ce Fizica?

Pentru că cei care optează pentru o carieră în acest domeniu pot lucra în spitale în calitate de fizicieni medicali, în secțiile de Radioterapie și Medicină de laborator sau în cabinete de Optică și Optometrie. Societatea Română de Fizică Medicală susține că numai pentru echipamentele achiziționate în anul 2015 de către spitale și clinici medicale sunt necesari peste 370 de specialiști în Fizică medicală (radioterapie, medicină nucleară, imagistică medicală etc.).

De asemenea, Departamentul de Fizică a contribuit, de-a lungul timpului, la formarea unor specialiști capabili să asigure mentenanța în firme de echipamente medicale care înglobează tehnologie de ultimă generație sau care pot să creeze valoare în propriile firme de consultanță. Mai mult decât atât, absolvenții de Fizică pot lucra ca meteorologi, specialiști în schimbări climatice, fizicieni în laboratoare de R&D și de mediu, în companii naționale și multinaționale, programatori în firme IT, în bănci sau manageri de proiecte.

Spre mândria departamentului, unii dintre absolvenții de Fizică de la Craiova sunt astăzi cercetători în institute de cercetare din întreaga lume ori s-au dedicat carierei didactice, lucrând ca profesori în școli, licee și universități.

Începeți cariera la Fizică! Doar curajul, timpul și munca ta îi vor da valoare!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS