17 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaConcert extraordinar de Ziua Filarmonicii „Oltenia” Craiova

Concert extraordinar de Ziua Filarmonicii „Oltenia” Craiova

Filarmonica „Oltenia” sărbătorește anul acesta 77 de ani de la înființarea sa, prin decret regal. Are o istorie bogată și o contribuție importantă în peisajul cultural al României.

Cu acest prilej, Filarmonica „Oltenia” va susține un concert special miercuri, 17 aprilie, începând cu ora 19:00.

Dirijat de maestrul Constantin Grigore, concertul va prezenta un program divers, cu lucrări celebre ale unor compozitori precum:

  • Camille Saint-Saëns,
  • Alexander Borodin,
  • Giuseppe Verdi,
  • Georg Friedrich Haendel,
  • Johannes Brahms,
  • Edward Elgar.

Violonistul Remus Azoiței va încânta publicul cu interpretarea sa captivantă în Havanaise pentru vioară și orchestră de Camille Saint-Saëns.
Orchestra simfonică și Corala academică ale Filarmonicii „Oltenia” vor aduce în lumina reflectoarelor un eveniment de neuitat, marcând o zi de sărbătoare și recunoaștere a excelenței artistice.
Maestrul Constantin Grigore, alături de talentatul solist Remus Azoiței și artiștii Filarmonicii „Oltenia”, va oferi publicului o experiență muzicală de excepție, celebrând tradiția și viitorul Filarmonicii în inima Olteniei.

În plus, față de concertul extraordinar, în foaier va fi o expoziție dedicată Zilei Filarmonicii la cei 77 de ani de la înființare. Realizată în parteneriat cu Biblioteca Aman, această expoziție va oferi publicului o incursiune fascinantă în istoria Filarmonicii „Oltenia”. Documente și fotografii relevante vor evidenția aportul semnificativ al instituției la dezvoltarea culturală a regiunii și va celebra moștenirea sa bogată în muzică și artă.

Ziua Filarmonicii „Oltenia” este o ocazie de sărbătoare și recunoaștere a contribuției semnificative aduse de instituție la promovarea culturii și artei muzicale în comunitatea locală și națională.

Citește și: CJ Dolj dă 100.000 de euro pentru supervizarea lucrărilor de la Stadionul Tineretului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS