22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCJ Dolj dă 100.000 de euro pentru supervizarea lucrărilor de la Stadionul Tineretului

CJ Dolj dă 100.000 de euro pentru supervizarea lucrărilor de la Stadionul Tineretului

Consiliul Județean (CJ) Dolj se află în plină etapă de evaluare a asocierii de firme SSAB-AG (Leader) – Frasinul, în cadrul licitației pentru construirea „Centrului Sportiv Stadionul Tineretului Craiova”, iar acum a mai scos la licitație și contractul pentru serviciile de supervizare a viitorului șantier. Pentru acesta din urmă mai pune la bătaie încă aproximativ 100.000 de euro.

O singură ofertă pentru construirea complexului

CJ Dolj vrea să construiască un complex sportiv măreț la Craiova, exact în locul Stadionului Tineretului. Terenul este eliberat complet, iar acum au loc procedurile din cadrul licitației care vizează construirea noului complex sportiv. Valoarea estimată pentru contractul prin care noul complex sportiv va lua naștere se ridică la 225.205.044.92 de lei, fără TVA (aproximativ 45,3 milioane de euro). Pe lângă această sumă, CJ Dolj mai pune la dispoziție încă 480.000 de lei, fără TVA, pentru serviciile de supraveghere. Important este ca etapele de evaluare din contractul principal să aibă un rezultat pozitiv. CJ nici nu are prea multe opțiuni pentru că a depusă ofertă o singură asociere de firme. Este vorba despre SSAB-AG (Leader) – Frasinul, asociere care are nici mai mult nici mai puțin decât opt subcontractanți.

Procedurile licitației pentru contractul de construire a complexului sportiv ar trebui să se încheie la începutul lunii mai. Cu alte cuvinte, în luna mai vom afla dacă CJ Dolj a decis că asocierea de firme mai sus menționată se califică sau nu pentru construcția de anvergură.

Pentru ce servicii dă CJ Dolj 100.000 de euro

Revenind la cel mai recent contract scos la licitație de CJ Dolj, acesta se referă strict la supravegherea șantierului.Obiectivul principal al Contractului servicii de supervizare prin diriginți de șantier pentru obiectivul „Construire Centrul Sportiv Stadionul Tineretului Craiova”. Acesta este situat în B-dul Știrbei Vodă, nr. 9, Municipiul Craiova, Județul Dolj, din punct de vedere al parametrilor timp, cost, calitate și siguranță. Serviciile care trebuie prestate sunt următoarele, dar fără a se limita la acestea: Asistență tehnică pentru Beneficiar în administrarea contractul de lucrări; Monitorizarea și supervizarea lucrărilor construcției și instalațiilor aferente acesteia; Raportarea și comunicarea cu Beneficiarul. Asistența tehnică de specialitate prin diriginți de șantier se va asigura pe toată durata derulării contractului de lucrări până la recepția finală a acestora, atât pe perioada de execuție a lucrărilor cât și pe perioada de garanție”, a menționat instituția în documentație.

Firmele care vor să ofere aceste servicii pot depune oferte în SEAP până pe 24 mai. Pentru etapele de evaluare CJ Dolj a alocat o perioadă de o lună. Așadar, la finalul lunii iunie ar trebui să fie desemnată firma care va pune la dispoziție serviciile de supraveghere a șantierului de pe Stadionul Tineretului.

Cum ar trebui să arate viitorul complex sportiv

Potrivit caietului de sarcini al contractului de construire a complexului sportiv, suprafaţa întregului teren are 20.703.51 metri pătraţi. Pe teren se va construi o clădire cu o suprafaţă de 11.098.56 metri pătraţi. Întreaga suprafaţă construită desfăşurată supraterană va fi de 19.659.37 metri pătraţi. Totodată, suprafaţa construită subterană va fi de 14.725.82 metri pătraţi. Vor fi şi spaţii verzi pe o suprafaţă de 1.829.81 metri pătraţi. De asemenea, stadionul va avea 145 de locuri de parcare la nivelul subsolului. Contractul mai prevede trei locuri de parcare pentru autocare, tot la nivelul subsolului, şi 45 de locuri de parcare la nivelul terenului. Stadionul va putea găzdui un număr maxim de 5.700 de spectatori şi maxim 8.015 de persoane în total.

„Stadionul Tineretului reprezintă un obiectiv de investiții necesar pentru creșterea calității și complexității infrastructurii sportive a regiunii Sud-Vest Oltenia și, în particular, a Municipiului Craiova, dar și pentru asigurarea condițiilor de pregătire pentru performanță și de desfășurare a unor competiții sportive la nivel național și internaţional. Investiţia se va realiza pe locaţia Stadionului Tineretului, situat în intravilanul Municipiului Craiova, la intersecția dintre Bulevardul Știrbei Vodă și Bulevardul 1 Mai, pe Bulevardul Știrbei Vodă, nr. 9, teren de care se leagă o întreagă istorie a sportului craiovean.

Oportunitatea investiției este justificată şi de necesitatea punerii în valoarea a acestei zone publice cu destinaţie sportivă şi care este nefuncţională în prezent, a creşterii potenţialului zonei ca destinaţie sportivă, turistică şi de afaceri, a realizării unui loc pentru desfăşurarea competiţiilor de acest tip şi în sezonul rece atât de necesare oraşului, judeţului, dar și unui loc de relaxare și recreere atât de necesare orașului“, a menţionat CJ Dolj în descrierea contractului pentru construirea complexului sportiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS