8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaBe healthy! promovarea unui stil de viață sănătos în Dolj și alte 3 județe

Be healthy! promovarea unui stil de viață sănătos în Dolj și alte 3 județe

Tineri din Dolj și alte trei județe vor fi informați despre importanța activităților fizice și ale alimentației sănătoase în perioada 2 septembrie – 10 octombrie 2021, în cadrul proiectului Be healthy! Scopul proiectului este susținerea sănătății și calității vieții tinerilor.

Be healthy! promovarea unui stil de viață sănătos în 4 județe

În proiect, se va organiza o campanie de informare a tinerilor din Dolj, Gorj, Vâlcea și Mehedinți despre importanța activităților fizice și ale alimentației sănătoase, iar 15 tineri din Craiova, 10 tineri din Horezu, 10 tineri din Novaci și 10 tineri din Eșelnița vor participa la ateliere integrate, timp de 4 zile la Centrul de Agrement Brădișor, județul Vâlcea. În perioada 23 – 26 septembrie 2021, tinerii selectați vor beneficia un curs de nutriție gratuit susținut de un expert în nutriţie, de activități sportive susținute de instructorul sportiv al Asociației pentru Tineri Streets, de drumeții montane și activităţi cultural-recreative.

Meniul va respecta normele de alimentaţie echilibrată, adaptat activităților sportive realizate de participanți  în tabără și va fi stabilit de specialistul în nutriţie. Înscrierile se fac completând formularul de la următorul link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdl1mgZhFuHyCKpI0cW69XGq42RvLXlpAJDpshypb938H_KiA/viewform?usp=sf_link 

Ca urmare a proiectului, tinerii participanți vor fi conștienți de rolul și importanța stilului de viață în menținerea sănătății,  vor adopta  un stil de viață sănătos și deprinderea de a practica zilnic mișcarea,  vor manifesta mai multă încredere în ei înșiși și în potențialul lor. Totodată vor fi motivați să adopte un stil de viață sănătos și echilibrat  prin  înțelegerea locului, rolului și importanței pe care o are educația  pentru sănătate în formarea personalității lor.

Proiectul „Be healthy!” este finanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Gorj și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Mehedinți, prin Concursul Local de Proiecte de Tineret 2021 și se încadrează în prioritatea: „Promovarea educației pentru sănătate, prevenției și a unui mod de viață sănătos”, iar prin activitățile sale asigură realizarea măsurii indicative: ”Promovarea unui stil de viață sănatos prin dobândirea de comportamente și atitudini corecte față de nutriție, activitități fizice, petrecerea timpului liber”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS