21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaCraiova: Fun in Summer la Biblioteca Aman

Craiova: Fun in Summer la Biblioteca Aman

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează, în perioada 3 iulie – 28 august 2020, o nouă ediție a proiectului educațional „Fun in Summer”. Programul acestei ediții înglobează trei activități gratuite, distincte, și este adaptat normelor și condițiilor specifice perioadei pe care o traversăm.

Prima activitate educațională a proiectului, Movie Time, se va desfășura săptămânal, în fiecare vineri, în lunile iulie și august, începând cu ora 20.30, în curtea Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”. În limita locurilor disponibile, craiovenii sunt invitați să vizioneze și să dezbată, în aer liber, diverse filme premiate la cele mai importante gale și festivaluri de profil. În mod evident, activitatea este organizată cu respectarea normelor de igienă și distanțare socială impuse.

Prima activitate

Primul film va fi difuzat vineri, 3 iulie 2020, la ora 20:30. Filmul propus, Coco, o producție Disney Pixar 2017, este câștigător a două premii Oscar la categoriile Cel mai bun film de animație și Cel mai original cântec (Remember Me). La activitate pot participa, fără înscriere sau orice alte formalități, atât copiii, cât și părinții sau bunicii. În fiecare săptămână va fi anunțat filmul selectat spre difuzare. În condițiile în care condițiile meteo vor fi nefavorabile, vizionarea va fi anulată.

A doua activitate

Cea de-a doua activitate propusă, Spanish Club, este un curs online de limba spaniolă, dedicat elevilor începători din clasele V-VIII, care nu au mai avut contact cu limba spaniolă până în prezent, dar care doresc să învețe noțiuni elementare de limbă, de cultură și de civilizație spaniolă.

A treia activitate

Cea de-a treia activitate a proiectului, English Club, este un curs online de conversație și de dezbatere în limba engleză, dedicat elevilor din clasele V-VIII, scopul fiind acela de dezvolta abilitățile de comunicare în limba engleză, gândirea critică, îmbogățirea vocabularului, precum și fixarea noțiunilor de gramatică.

Opt întâlniri pentru fiecare curs

În ansamblu, în lunile iulie și august, se vor desfășura opt întâlniri pentru fiecare dintre cele două cursuri. Acestea au frecvență săptămânală și durată fixă: 90 de minute. Pentru că sunt exclusiv online, cursurile se vor desfășura pe platforma Google Meet. Primele activități sunt planificate marți, 7 iulie 2020, începând cu ora 12:00, pentru Spanish Club, respectiv miercuri, 8 iulie 2020, la aceeași oră, pentru English Club.

Înscrierea și participarea la fiecare dintre cele două cluburi de limbi străine sunt gratuite. Cei interesați pot aplica pentru unul dintre cele două cursuri prin trimiterea unui e-mail, până la data de 5 iulie inclusiv, la adresa [email protected]. În textul e-mailului, participanții sunt invitați să menționeze numele și prenumele, vârsta, școala unde învață, dar și clasa. După înscriere și confirmare, înainte de prima întâlnire, fiecare participant va primi și linkul necesar accesării platformei Google Meet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS