12 C
Craiova
miercuri, 21 octombrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Administratie Ion Prioteasa a spus adio Consiliului Județean Dolj

Ion Prioteasa a spus adio Consiliului Județean Dolj

Ion Prioteasa a spus adio Consiliului Județean Dolj. După 16 ani în care a condus județul Dolj și Consiliul Județean, Ion Prioteasa și-a luat, joi, rămas bun de la consilierii județeni cu care a lucrat în mandatul 2016-2020. A fost ultima ședință ordinară a CJ Dolj din legislatura actuală și ultima condusă de Prioteasa în calitate de președinte al Consiliului Județean.

El a anunțat, înainte de ședință, că acest ultim mandat poate fi considerat cel mai bun din cariera sa, având în vedere investițiile făcute în infrastructura județului, în sănătate și în cultură. Prioteasa le-a urat consilierilor județeni multă sănătate, amintindu-le că lasă în spate multe realizări, ceea ce „dovedește că parlamentul județean a funcționat foarte bine“.

La finalul ședinței ordinare de joi, Ion Prioteasa a primit din partea consilierilor o plachetă omagială, în semn de prețuire pentru activitatea depusă în cadrul instituției. Placheta i-a fost înmânată de vicepreședintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, și el cu patru mandate de consilier județean în spate.

Ion Prioteasa, aflat la final de mandat după 16 ani la conducerea CJ Dolj, a primit din partea Consiliului Județean o plachetă omagială
Ion Prioteasa, aflat la final de mandat după 16 ani la conducerea CJ Dolj, a primit din partea Consiliului Județean o plachetă omagială

Vasile candidează acum pentru funcția de președinte al CJ Dolj, în timp ce Prioteasa a fost trecut pe primul loc al listei cu candidații PSD Dolj pentru Senatul României, la alegerile parlamentare din luna noiembrie.

Ion Prioteasa a spus adio Consiliului Județean Dolj. Ce mesaj a transmis

„Am fost emoționat să conduc ultima ședință în calitate de președinte al Consiliului Județean Dolj, după 4 mandate în care am reușit, alături de toți aleșii care au activat în acești 16 ani, să îmbunătățim semnificativ județul. Mulțumesc și echipei inimoase de profesioniști desăvârșiți de la Consiliul Județean, un colectiv de salariați cu care, sunt convins, multe instituții s-ar mândri. Vreau să le mulțumesc tuturor colaboratorilor cu care am avut onoarea să lucrez în tot acest timp – primari, parlamentari, membri ai Guvernului, europarlamentari, directori ai unităților subordonate Consiliului Județean sau reprezentanți ai mass-media.

Totodată, le mulțumesc consilierilor județeni care mi-au oferit o plachetă în semn de recunoaștere a activității pe care am depus-o în beneficiul comunităților doljene în ultimii 16 ani, un gest care înseamnă foarte mult pentru mine“, a spus Ion Prioteasa la finalul ședinței ordinare de joi a CJ Dolj.

Consilierii județeni ai Doljului din mandatul 2016-2020
Consilierii județeni ai Doljului din mandatul 2016-2020

Una care s-a lăsat și cu o ședință foto de final. Clasica fotografie a fost făcută, ca de obicei, pe scările instituției, de data asta consilierii purtând mască de protecție. Din cadru nu a lipsit nici fostul secretar al Consiliului Județean, Gheorghe Barbărasă, ieșit între timp la pensie. Cel mai vechi om din administrația județeană (a fost secretarul județului încă din 1990) a ajuns la fix pentru ședința foto, chiar în momentul în care fotograful își pregătea obiectivul.

Ce s-a votat în ultima ședință a CJ Dolj din mandatul 2016-2020

Revenind la ultima ședință ordinară a CJ Dolj din mandatul 2016-2020, pe ordinea de zi au fost doar 12 proiecte de hotărâre. Niciunul nu a ridicat obiecții din partea consilierilor județeni. S-a votat rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al Aeroportului Internațional Craiova pe anul 2020, în sensul suplimentării veniturilor pentru investiții cu suma de 590.000 de lei.

De asemenea, a fost rectificat și bugetul propriu al județului Dolj, partea de venituri suplimentându-se cu un milion de lei. Banii provin din profitul net al regiilor, societăților și companiilor din subordinea CJ Dolj și din dividende. Suma a fost trecută imediat pe cheltuieli, ba chiar a fost suplimentată cu alți 320.000 de lei, din excedentul anului 2019 rămas neutilizat.

Așa cum era de așteptat, a fost aprobat și proiectul privind premierea celor 40 de elevi din Dolj care au obținut media 10 la evaluarea națională și bacalaureat, sesiunea din vară. Aceștia vor primi câte 1.200 de lei, bani din bugetul județului. Consilierul județean din partea PNL, Marian Irinei, cel care a fost inițiatorul acestui proiect, a venit acum cu propunerea ca de anul viitor aceste premii în bani „să fie dublate sau chiar triplate“.

În plus, Irinei a solicitat ca și profesorii elevilor cu rezultate deosebite la examenele naționale să fie premiați. Executivul a fost de acord, iar președintele Ion Prioteasa a sugerat ca banii pentru acești elevi să fie prinși încă de la început în bugetul județului Dolj, pentru anul 2021.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Incidenţa cazurilor de COVID-19 în marile orașe ale țării

Judeţul Alba a depăşit Capitala la incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, calculată în ultimele 14 zile, la mia...
00:04:22

VIDEO / PNL Dolj pleacă la luptă în frunte...

PNL Dolj pleacă la lupta pentru alegerile parlamentare în frunte cu generalul Nicolae Ciucă.

37.025 de teste, efectuate în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.927.096 de teste. Dintre acestea,...

România: 69 de decese și 766 de persoane sunt...

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până astăzi, 6.065 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Record de infectări în România: 4848 de cazuri, în...

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până astăzi, 21 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 191.102 cazuri de persoane infectate...

Accident pe autostrada A1 Deva-Sibiu. A fost implicat un...

Un grav accident rutier a avut loc în județul Alba, în zona localității Pianu, unde un autoturism s-a ciocnit cu un microbuz,...