14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBani pentru elevii de 10 din Dolj

Bani pentru elevii de 10 din Dolj

Bani pentru elevii de 10 din Dolj. Elevii din județul Dolj care au obținut media 10 la examenul de evaluare naţională din luna iunie şi la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020, vor fi recompensați de Consiliul Județean (CJ) Dolj.

În ședința ordinară de joi, 17 septembrie, va fi aprobat un protocol de colaborare între CJ Dolj și Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) pentru premierea elevilor care au obținut nota maximă la cele două examene din vară. Ideea fusese inițial abandonată, pe motiv că a expirat protocolul între CJ și ISJ, însă a revenit în atenția Consiliului Județean după intervenția lui Marian Irinei, din ședința trecută.

Consilierul județean din partea PNL a insistat ca instituția „să respecte tradiția“ și să recompenseze elevii cu rezultate deosebite din Dolj, mai exact pe cei care au obținut media 10 la evaluare și bacalaureat. Executivul PSD din CJ a fost de acord, iar joi va aloca din bugetul județului suma de 48.000 de lei pentru premierea elevilor de 10 din Dolj.

Bani pentru elevii de 10 din Dolj. 40 de elevi vor fi recompensați

Evident că propunerea a trebuit să vină din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, care „a solicitat Consiliului Judeţean Dolj, prin adresa nr. 1039/02.09.2020, alocarea unor sume în vederea stimulării tinerilor capabili de performanţă din învăţământul preuniversitar de stat, pentru premierea elevilor din judeţul Dolj care au obţinut media 10 la examenul de evaluare naţională sesiunea iunie 2020, precum şi la examenul de bacalaureat naţional, sesiunea iunie-iulie 2020“, după cum se explică în referatul de aprobare a proiectului de hotărâre.

Potrivit acestuia, 40 de elevi vor fi recompensați fiecare cu suma de 1.200 de lei. 25 dintre aceștia au obţinut media 10 la examenul de evaluare naţională, iar ceilalți 15 elevi sunt cei care au luat bacalaureatul cu nota maximă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS