20.1 C
Craiova
joi, 24 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitate139 de persoane din Rusia caută ajutor medical cu simptome de botulism

139 de persoane din Rusia caută ajutor medical cu simptome de botulism

Autoritățile spun că cel puțin 139 de persoane din Rusia au solicitat asistență medicală cu simptome de botulism în ultimele zile. Un focar ar putea fi legat de salate gata preparate, potrivit abc news.

Botulismul alimentar este o boală rară cauzată de o toxină produsă de un tip de bacterie numită Clostridium botulinum. Consumul de alimente contaminate cu toxină poate provoca paralizie, dificultăți de respirație și uneori moartea. Alimentele conservate incorect, conservate sau fermentate sunt surse comune.

Simptomele tipice botulismului pot include dureri abdominale severe, vărsături, diaree, vedere încețoșată, gură uscată, dificultăți la înghițire sau vorbire și simptome neurologice.

La Moscova, 121 a căutat asistență medicală cu suspiciune de botulism, a declarat viceprimarul orașului Anastasia Rakova, citată luni de agenția de știri rusă Tass. Ea a adăugat că 55 dintre cei afectați sunt în stare gravă, 30 dintre ei la terapie intensivă.

Douăsprezece persoane au căutat asistență medicală pentru suspiciunea de botulism în Nijni Novgorod, un oraș la aproximativ 400 de kilometri (250 de mile) est de Moscova. Nouă dintre ei se aflau în stare gravă, potrivit ministerului regional al Sănătăţii.

Șase persoane au fost spitalizate cu simptome de botulism în Kazan, un oraș aflat la aproximativ 700 de kilometri (440 de mile) est de Moscova.

Analiza salatei consumate

Oficialii din domeniul sănătății par să fi legat cel puțin unele dintre cazurile de la Moscova de două mărci de salate gata preparate. Organismul de supraveghere a sănătății publice din Rusia, Rospotrebnadzor, a oprit sâmbătă vânzarea salatelor în așteptarea unei anchete, după ce au fost raportate primele cazuri de otrăvire.

Un serviciu popular de livrare a alimentelor, Kukhnya Na Rayone, care operează în Moscova, Kazan și alte câteva orașe, a avut una dintre salate în meniu. Aceasta și-a suspendat operațiunile în weekend, spunând într-o declarație online că nu mai oferă salata, care conținea conserve de fasole, și că va inspecta și alte alimente oferite.

Filiala Kazan a Rospotrebnadzor, precum și Ministerul Sănătății din Nijni Novgorod, au declarat că cei internați în cele două orașe au mâncat salata făcută de Kukhnya Na Rayone.

Autoritățile nu au spus definitiv dacă salatele au fost într-adevăr contaminate cu botulism. O anchetă penală era în curs.

Citește și: Teatru în limba semnelor române şi fraţii care fac tăcerea să vorbească. Din culisele Echoes of the Feminine, de la Tipografia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS