22.8 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn bărbat cu probleme mintale a înjunghiat mortal opt oameni în China

Un bărbat cu probleme mintale a înjunghiat mortal opt oameni în China

Opt oameni au murit și unul a fost rănit într-un atac cu cuţitul comis în China de un bărbat cu probleme mintale. Agresorul a fost arestat, informează Agerpres.

Un bărbat a ucis opt persoane şi a rănit o alta cu un cuţit în centrul Chinei, au anunţat vineri media de stat chineze.

Atacul a avut loc joi dimineaţă în oraşul Xiaogan, în provincia Hubei, potrivit televiziunii de stat CCTV. Persoana rănită nu este în pericol de moarte, a precizat agenţia oficială Xinhua.

Suspectul, un bărbat de 53 de ani, a fost arestat de poliţie. În trecut, el a primit îngrijiri pentru probleme mintale, potrivit aceleiaşi surse, care a precizat că a fost deschisă o anchetă.

Atacurile cu focuri de armă sunt extrem de rare în China, ţară care le interzice cetăţenilor săi să deţină arme de foc. Însă un val de atacuri cu armă albă a fost constatat în ultimii ani.

Luni, o femeie înarmată cu un cuţit a ucis două persoane şi a rănit patru, într-o şcoală primară din provincia Jiangxi, în centrul Chinei.

La începutul lunii mai, un atac cu cuţitul s-a soldat cu morţi şi 21 de răniţi într-un spital din provincia Yunnan, în sud-vest.

În august 2023, în aceeaşi provincie, două persoane au murit şi şapte au fost rănite într-un atac cu cuţitul comis de un bărbat cu probleme mintale.

Citeşte şi: Bărbat găsit mort lângă gardul unei școli

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS