31.8 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMesaj de la Palatul Buckingham pentru Festivalul Shakespeare Craiova

Mesaj de la Palatul Buckingham pentru Festivalul Shakespeare Craiova

Vestea despre Festivalul Internaţional „Shakespeare” Craiova a ajuns la Palatul Buckingham. Echipa festivalului a făcut publică o scrisoare transmisă de Chris Fitzgerald, secretar al regelui Charles, adresată directorului festivalului Shakespeare, Vlad Drăgulescu, în care acesta transmite un mesaj de apreciere din partea monarhului britanic faţă de „entuziasmul manifestat” în organizarea acestui eveniment.

Regele Charles, „încântat şi fascinat”

„Dragă domnule Drăgulescu, Regele m-a rugat să vă mulţumesc pentru mesajul dvs. cald din partea tuturor celor implicaţi în Festivalul Shakespeare Craiova, cu ocazia festivalului Shakespeare desfăşurat între 16 şi 26 mai la Teatrul Naţional „Marin Sorescu”. Majestatea sa a fost încântat de entuziasmul manifestat pentru arte şi fascinat de dimensiunea evenimentului care include peste 300 de evenimente ale unor artişti ce reprezintă peste 30 de ţări şi include crearea unui sat shakespearian. Drept răspuns, Regele m-a rugat să transmit cele mai calde urări de bine tuturor celor care se vor reuni pentru un program de succes şi memorabil”, se arată în mesajul semnat de Chris Fitzgerald, transmis de Palatul Buckingham pe 9 mai 2024.

Cea mai complexă ediţie de Festival Shakespeare de până acum

Reamintim că ediţia 2024 a Festivalului Shakespeare din Craiova, programată între 16 şi 26 mai, a marcat aniversarea a 30 de ani de la înfiinţarea acestui eveniment şi a fost cea mai complexă de până acum, incluzând atât spectacole indoor şi în aer liber, cât şi o serie de concerte, lansări de carte şi alte manifestări culturale.

„Cel mai emoționant mesaj pe care l-am primit a sosit de la Palatul Buckingham și este adresat echipei Festivalului Internațional Shakespeare. Suntem onorați pentru această recunoaștere valoroasă, care ne motivează să continuăm cu aceeași pasiune și determinare”, a transmis echipa festivalului cu privire la scrisoarea primită.

CITEŞTE ŞI: Mars, eleva din Craiova calificată la faza internaţională a olimpiadei de engleză

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS