25.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateEdiția a cincea a emisiunii de titluri de stat Tezaur

Ediția a cincea a emisiunii de titluri de stat Tezaur

Românii pot investi, începând de azi, în titluri de stat TEZAUR, cu maturităţi de 1 şi 3 ani, cu dobânzi anuale de 6% şi, respectiv, 6,85%.

Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată. Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

  • Între 15 aprilie 2024 – 9 mai 2024 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităţilor Trezoreriei Statului. Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesaţi Ghid Tezaur online şi Tezaur online;
  • Între 15 aprilie 2024 – 10 mai de la sediul unităţilor Trezoreriei Statului;
  • Între 15 aprilie 2024 – 9 mai în mediul urban şi 15 aprilie – 8 mai în mediul rural, prin subunităţile poştale ale CN Poşta Română.

”Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri”, precizează Ministerul Finanţelor.

Citește și: (VIDEO) Biden i-a spus lui Netanyahu că SUA nu va participa la niciun contraatac împotriva Iranului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS