21.2 C
Craiova
vineri, 14 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateKremlinul refuză să comenteze revendicarea Statului Islamic cu privire la atentatul de la Moscova

Kremlinul refuză să comenteze revendicarea Statului Islamic cu privire la atentatul de la Moscova

Kremlinul a refuzat, luni, să comenteze revendicarea grupării jihadiste Stat Islamic cu privire la atentatul de la Moscova, care a făcut 137 de morţi, cât ancheta este în curs de desfăşurare, relatează AFP.

În ciuda revendicării din partea grupării teroriste, care a publicat chiar şi imagini din timpul atentatului, autorităţile ruse persistă să nu o nominalizeze, preferând să-şi îndrepte atenţia spre Ucraina. La rândul său, Vladimir Putin a evocat pista ucraineană, pe care Kievul o neagă, potrivit news.ro.

Preşedintele rus nu are în acest moment planuri de a vizita locul atacului

„Ancheta este în curs de desfăşurare şi ar fi greşit ca administraţia prezidenţială să comenteze progresul anchetei. Nu vom face acest lucru”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov. El a adăugat că preşedintele rus nu are în acest moment planuri de a vizita locul atacului, sala de concerte Crocus City Hall, aflată într-o suburbie din nordul Moscovei.

Duminică, ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a declarat că liderul rus „este un mincinos patologic” şi „încearcă acum să lege Ucraina sau ţările occidentale de masacrul de la Moscova, fără nicio dovadă (…) Scopul său este de a-i motiva pe ruşi să moară în războiul lor criminal şi fără sens împotriva Ucrainei”, a adăugat el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS