20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHamas și rebelii houthi își coordonează acțiunile împotriva Israelului

Hamas și rebelii houthi își coordonează acțiunile împotriva Israelului

Liderii Hamas și ai rebelilor yemeniți Houthi s-au întâlnit recent pentru a discuta despre „coordonarea” acțiunilor lor împotriva Israelului, au declarat vineri seară, pentru AFP, surse din cadrul facțiunilor palestiniene.

Potrivit acestor surse din cadrul mișcărilor islamiste palestiniene Hamas și Jihadul Islamic, liderii acestor două organizații, precum și ai Frontului Popular pentru Eliberarea Palestinei (FPLP), de orientare marxistă, au avut o „întâlnire importantă” cu liderii houthi „săptămâna trecută”.

În timpul acestei reuniuni, al cărei loc nu a fost dezvăluit, liderii acestor facțiuni au discutat „mecanismele de coordonare a acțiunilor lor de rezistență în ceea ce privește următoarea etapă” a războiului în curs între Israel și Hamas, potrivit acestor surse.

Rebelii houthi vor continua operațiunile în Marea Roșie, pentru a susține rezistența palestiniană

Facțiunile palestiniene și rebelii Houthi au discutat, de asemenea, despre o eventuală operațiune israeliană la Rafah, ultimul mare bastion al Hamas în sudul Fâșiei Gaza, unde, potrivit ONU, se înghesuie 1,5 milioane de persoane, majoritatea strămutate din cauza luptelor, au adăugat aceste surse.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a aprobat „planurile de acțiune” ale armatei pentru o ofensivă la Rafah.

În timpul acestei întâlniri cu facțiunile palestiniene, rebelii houthi „au confirmat că își vor continua operațiunile în Marea Roșie” pentru a „susține rezistența palestiniană”, au adăugat aceste surse din cadrul Hamas și Jihadului Islamic care au cerut să rămână anonime.

Hamas, Jihadul Islamic și Houthis fac parte din „axa rezistenței”, un grup de mișcări ostile Israelului și Statelor Unite, susținute de Iran și din care mai fac parte Hezbollahul libanez și milițiile irakiene.

Citește și: Hackeri pro-ruși au atacat 800 de site-uri al ministerelor și instituțiilor administrative franceze

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS