22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHackeri pro-ruși au atacat 800 de site-uri al ministerelor și instituțiilor administrative franceze

Hackeri pro-ruși au atacat 800 de site-uri al ministerelor și instituțiilor administrative franceze

Aproximativ ”800 de site-uri administrative” franceze au fost vizate în timpul atacului cibernetic de „o amploare fără precedent” care a început duminică şi a durat 48 de ore, revendicat de hackeri pro-ruşi, a explicat vineri ministrul francez al Funcţiei publice Stanislas Guerini, scrie Hotnews.

„Statul francez a cunoscut un atac de o amploare inedită, în intensitate, în timp şi într-o creştere a numărului de puncte ale atacatorilor”, a declarat ministrul. „Ceea ce este fără precedent sunt 800 de puncte administrative care sunt atacate deodată”, a precziat el.

Marţi, secţia de combatere a criminalităţii informatice a Parchetului din Paris a deschis o anchetă după aceste atacuri informatice.

„Un fapt remarcabil în aceasta criză este că, în niciun moment, nu am pierdut firul comunicaţiei, toate administraţiile, toţi agenţii publici au fost bine informaţi în timp real şi aceasta nu a destabilizat „Statul în funcţionarea lui”, a subliniat ministrul.

Întrebat despre originea acestor atacuri şi despre posibilitatea ca Anonymous Sudan, un grup care susţine Rusia şi mai multe cauze islamiste, să fie la origine, ministrul a manifestat prudenţă.

Hackeri au vorbit despre un „atac cibernetic masiv”, care a vizat în special ministerele Economiei, Culturii, Tranziţiei Ecologice, serviciile prim-ministrului sau Direcţia Generală a Aviaţiei Civile (DGAC).

Citește și: Vladimir Putin a ales să voteze online, de la birou

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS