15.6 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSecții de votare din Rusia, atacate cu vopsea și cocteiluri Molotov

Secții de votare din Rusia, atacate cu vopsea și cocteiluri Molotov

Cel puțin opt persoane au fost arestate pentru presupuse acte de vandalism la secțiile de votare în prima zi a alegerilor prezidențiale din Rusia, care au început vineri. Toată lumea se așteaptă ca Vladimir Putin, care este la putere ca președinte sau prim-ministru din 1999, să primească încă un mandat de șase ani.

Publicația independentă SOTA a publicat un videoclip cu o femeie în vârstă dând foc unei cabine de votare într-o secție din sudul Moscovei. În videoclip, o femeie poate fi văzută mergând calmă spre cabină, apoi ieșind din cabina în flăcări. Secția de votare se umple de fum, iar femeia este arestată. Potrivit SOTA, evenimentul a avut loc în districtul Marjino din sudul Moscovei.

Într-o altă secție de votare din Moscova, o femeie a fost arestată pentru că a turnat vopsea pe urna de vot. Tot vopsea a fost folosită pentru a perturba alegerile în alte trei regiuni ale Rusiei: Voronezh, Republica Karachaja-Cerkesia și Rostov.

O femeie a fost arestată în Handi-Mansimaa, Siberia, după ce a încercat să dea foc urnei de vot cu un cocktail Molotov, au spus autoritățile.

La Chelyabinsk, poliția a arestat un bărbat care a declanșat o rachetă de artificii într-o secție de votare, a informat agenția de presă TASS, citând guvernul local.

Cocteiluri Molotov și în secții de votare din Sankt Petersburg și Crimeea

Au fost raportate acte de vandalism și în secții de votare din Sankt Petersburg și Crimeea anexată.

La Sankt Petersburg, o femeie a aruncat un Molotov aprins la intrarea în clădirea secției de vot. Înregistrarea, luată de pe o cameră de supraveghere a străzii, o arată pe femeie care pregătește mai întâi sticla. Apoi se apropie de o clădire, unde încearcă în mod repetat să arunce sticla aprinsă. Ulterior, Molotovul provoacă un incendiu, iar femeia fuge de la locul faptei. Potrivit informațiilor disponibile, incendiul a fost stins rapid la Sankt Petersburg. 

Tot vineri, în regiunea autonomă Khanty-Mansi din Siberia de Vest, o femeie a încercat să dea foc unei urne cu un cocteil Molotov.

Peste 112 milioane de ruși au drept de vot în alegerile prezidențiale din 15-17 martie. Alți aproape două milioane de cetățeni cu drept de vot trăiesc în străinătate. Analiștii se așteaptă ca președintele Vladimir Putin să câștige, cu excepția, foarte puțin probabilă, a unei evoluții neașteptate.

Citește și: Șofer aruncat din mașină în urma unui accident, găsit abia după câteva ore

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS