11.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia a trimis ajutor umanitar pentru un spital din Fâșia Gaza

România a trimis ajutor umanitar pentru un spital din Fâșia Gaza

România a trimis ajutor umanitar pentru un spital din Fâșia Gaza. Autoritățile de la București au oferit echipamente și materiale medicale.

Prin hotărârea nou adoptată se acordă asistență internațională, cu titlu gratuit, Regatului Hașemit al Iordaniei, ce constă în echipamente și materiale medicale, necesare activității sanitare a spitalului de campanie iordanian din Fâșia Gaza.

În baza Hotărârii CNSU, produsele și echipamentele medicale donate au fost scoase din stocurile de urgență medicală, aflate la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Transportul bunurilor s-a realizat pe cale aeriană cu resurse naționale puse la dispoziție de Ministerul Apărării Naționale.

Este vorba despre 50 de injectomate, 50 de pulsoximetre și 200.000 de seringi.

Ministerul Apărării a transmis ulterior că o aeronavă C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene Române a decolat joi din Baza 90 Transport Aerian, cu destinația Amman.

Misiunea pentru transportul bunurilor materiale acordate de România, cu titlu gratuit, se execută cu aprobarea ministrului Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență.

Citește și: (VIDEO) Arestați pentru trafic de droguri

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS