23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOrban își reafirmă „sprijinul” său pentru aderarea Suediei la NATO

Orban își reafirmă „sprijinul” său pentru aderarea Suediei la NATO

Premierul ungar Viktor Orban și-a reafirmat „sprijinul”, într-o conversație cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, guvernului său pentru aderarea Suediei la alianță, relatează Reuters și AFP.

Orban a adăugat că i-a mai spus lui Stoltenberg în apelul telefonic că va continua să îndemne Adunarea Națională a Ungariei să voteze în favoarea aderării Suediei la NATO și să încheie ratificarea cu prima ocazie posibilă.

„I-am reafirmat că guvernul ungar sprijină candidatura suedeză”, a declarat el pe X (fostul Twitter), adăugând că „va continua să ceară Parlamentului să finalizeze ratificarea cu prima ocazie posibilă”.

Stoltenberg salută sprijinul lui Orban

La rândul său, Stoltenberg a postat pe X că Ungaria sprijină în mod clar aderarea Suediei la NATO și va ratifica aplicarea acesteia în curând.

„Convorbire bună cu premierul Viktor Orban al Ungariei. Salut sprijinul clar al prim-ministrului și al guvernului său pentru aderarea Suediei la NATO”, a spus Stoltenberg într-o postare pe X.

„Aștept cu nerăbdare ratificarea de îndată ce parlamentul se reunește”.

Ungaria lui Orban, singura care nu a ratificat aderarea Suediei

Discuția lui Orban cu Stoltenberg vine în contextul în care Ungaria a rămas singura țară care nu a ratificat aderarea Suediei la NATO şi, împreună cu Turcia (al cărei parlament tocmai a aprobat candidatura Suediei, n.r.), a ţinut ţara nordică la porţile Alianţei Nord-Atlantice deşi a depus cererea concomitent cu Finlanda, care a devenit deja membră NATO anul trecut.

CITEŞTE ŞI: Sărbătoare la 165 de ani de la Mica Unire, la Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS