13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSărbătoare la 165 de ani de la Mica Unire, la Craiova

Sărbătoare la 165 de ani de la Mica Unire, la Craiova

Astăzi, 24 ianuarie, sute de craioveni au ignorat frigul și au mers în centrul municipiului pentru a celebra 165 de ani de la Mica Unire. Evenimentul a început la ora 10.00, alături de artiști îndrăgiți ai Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”.

Împlinirea a 165 de ani de la unirea dintre Moldova și Țara Românească a fost marcată la Craiova prin discursuri şi depuneri de coroane la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Evenimentul dedicat Micii Uniri a început la ora 10.00, cu intonarea imnului și ceremonialul religios. Parada militară s-a desfășurat începând cu ora 10.30, fiind precedată de depunerile de jerbe de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Momentul aniversar a fost continuat cu spectacolul muzical susținut de soliștii Constantin Enceanu, Marius Măgureanu, Cristian Bănățeanu și Liviu Dică acompaniați de orchestra și dansatorii Ansamblului Folcloric Maria Tănase.

Pentru organizarea și buna desfășurare ale evenimentului, circulația rutieră a fost întreruptă în zona centrală, în intervalul orar 09.00 – 12.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS