12.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMonica Macovei, trimisă în judecată în dosarul accidentului de anul trecut

Monica Macovei, trimisă în judecată în dosarul accidentului de anul trecut

Fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, a fost trimisă în judecată pentru infracțiunea de vătămare din culpă în legătură cu accidentul în care a fost implicată în octombrie 2022, la intrarea în Mangalia, unde a intrat cu mașina pe contrasens și a lovit un motociclist. Acesta a fost grav rănit.

Monica Macovei a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului Curții de Apel Constanța.

„La data de 27.09.2023, prin rechizitoriul nr. 953/P/2022 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Macovei Monica-luisa sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, a anunțat miercuri Parchetul Curţii de Apel Constanţa, conform hotnews.ro.

Accidentul în care a fost implicată Monica Macovei a avut loc în octombrie 2022, pe DN 39, între Mangalia şi 2 Mai.

„Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat că impactul s-a produs între un autoturism condus de o femeie de 63 de ani şi o motocicletă condusă de un bărbat de 56 de ani. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală gravă a motociclistului. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală”, a transmis atunci IPJ Constanţa.

La volanul autoturismului s-a aflat Monica Macovei, fostul ministru al Justiţiei.

Motociclistul a fost grav rănit și supus unor intervenţii chirurgicale

În urma primelor cercetări, poliţiştii au anunţat că într-o curbă șoferița a pătruns pe contrasens şi a intrat în motociclistul care circula din sens opus. Motociclistul a fost grav rănit și supus unor intervenţii chirurgicale în urma fracturilor suferite în accident.

Monica Macovei a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook la câteva ore după producerea accidentului.

„Mulţumesc tuturor celor care v-aţi gândit la mine. Astăzi am fost parte a unui accident rutier. Încep să îmi revin din starea de şoc. Conducând de la 2 Mai spre Mangalia, pe banda mea şi nu pe contrasens, un motociclist a intrat din plin in aripa stângă a maşinii. În acel moment airbagul s-a declanşat, cauciucul din stânga faţă s-a spart.

Nu am pierdut controlul maşinii nici o secundă. Urmare a spargerii cauciucului din partea stânga faţă, maşina a mers încet spre stânga, oprindu-se într-un scuar mic, cu vegetaţie. Sper ca motociclistul să îşi revină. De câteva ore încerc sa obţin informaţii despre starea lui”, a scris Monica Macovei atunci pe Facebook.

Citeşte şi: Lege promulgată: Închisoare pentru incitare la violenţă sau ură împotriva politicienilor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS