15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Combaterea incendiilor forestiere în regiunea de graniță Dolj – Lom, Montana”

„Combaterea incendiilor forestiere în regiunea de graniță Dolj – Lom, Montana”

Programul INTERREG V – A România–Bulgaria

Titlul proiectului: „Combaterea incendiilor forestiere în regiunea de graniță Dolj – Lom, Montana”

Acronim: PREF:FIRE, Cod ROBG-409

Contract de finanțare nr. 97107/15.07.2020, încheiat între Unitatea Administrativ-Teritorială Județul Dolj și Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene

Obiectivul investiției: îmbunătățirea managementului comun al riscului în regiunea transfrontalieră prin creșterea capacității de reacție a structurilor responsabile cu atribuții în combaterea incendiilor forestiere din regiunea transfrontaliera Dolj – Lom (Montana), consolidând astfel capacitatea de management tehnică și instituțională în caz de dezastre și creșterea gradului de răspuns în situații de urgență.

ARTICOL DE PRESĂ

Inspectoratul de Jandarmi Județean „Mihai Bravul” Dolj, în calitate de partener al Consiliului Județean Dolj – Partener Lider, Primăriei Lom (Bulgaria) și Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Oltenia” Dolj participă la implementarea proiectului „Combaterea incendiilor forestiere în regiunea de graniţă Dolj – Lom, Montana” („Preventing forest fire in Dolj and Lom, Montana cross border region”) în cadrul Programului Interreg V-A Romania-Bulgaria, Axa Prioritară:3 O regiune sigură, Obiectivul Specific:3.1 Îmbunătățirea managementului comun al riscului în aria transfrontalieră.

În cadrul acestui proiect, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Mihai Bravul” Dolj a achiziționat echipamente de intervenție și protecție, respectiv 3 SUV-uri cu pick-up marca Ford Ranger, 4 ATV-uri și 4 platforme destinate transportului acestora, 4 aparate cu vedere pe timp de noapte, 4 generatoare portabile, 4 proiectoare electrice și 16 costume de protecție tip pompier, ce vor fi utilizate în vederea îmbunătățirii managementului comun al riscului în regiunea transfrontalieră și creșterea capacității de reacție în prevenirea și combaterea incendiilor forestiere din regiunea transfrontaliera Dolj – Lom (Montana).

De asemenea, personalul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Mihai Bravul” Dolj a desfășurat în localitățile Brabova, Bratovoești, Cetate, Fărcaș, Plenița și Sadova, o campanie de conștientizare cu privire la cauzele, riscurile și consecințele incendiilor forestiere.

Întâlniri cu cetățenii

În cadrul acestei campanii au fost organizate întâlniri cu cetățenii, elevii și cadrele didactice, fiind purtate discuții privind acțiunile și metodele întreprinse pentru a elimina riscul apariției unor incendii forestiere și au fost distribuite materiale cu caracter informativ și promoționale inscripționate cu titlul proiectului, constând în 3000 de flayere, 500 de ghiozdane, 500 de șepci și 500 de pixuri.

Durata de implementare a proiectului este de 36 de luni, iar valoarea totală eligibilă a acestuia este de 941,964.13 EUR euro. Bugetul total al Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj este de 217,602.38 euro, din care contribuția proprie de 32,640.36 EURO.

Beneficiarii acestui proiect vor desfășura o serie de activități comune care vizează creșterea capacității de intervenție pentru combaterea incendiilor forestiere în zona transfrontalieră, schimb de experiență în gestionarea comună a riscurilor la incendii forestiere, gestionarea comună a riscurilor generate de incendii prin încheierea și derularea de parteneriate în domeniul situațiilor de urgență.

Detalii suplimentare se pot obține de la:

Nume persoană contact: dl. Dan MOȘTEANU
Funcţie: Manager proiect
Tel. 0251534223, Fax: 0251524464,

e-mail:

dan.mosteanu@jandarmeriadolj.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS