20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCartier din Ecuador, îngropat complet în urma unei alunecări de teren

Cartier din Ecuador, îngropat complet în urma unei alunecări de teren

Un cartier din Ecuador a fost îngropat complet în timpul unei alunecări de teren. Cel puţin 27 persoane au murit şi 67 sunt în continuare date dispărute. Alunecarea de terem a fost provocată de ploile abundente din regiunea andină din Ecuador., scrie G4Media. Cartierul îngropat se află în oraşul Alausi.

O uriaşă bucată de munte s-a desprins în noaptea de duminică spre luni şi s-a abătut asupra cartierului periferic al acestui oraş cu 45.000 de locuitori din provincia Chimborazo, la aproximativ 300 de kilometri sud de Quito.

Procuratura ecuadoriană a anunţat pe Twitter „27 de morţi confirmaţi după alunecarea de teren. De asemenea, a adăugat că „a dispus ridicarea a două noi corpuri găsite recent sub dărâmături”.

Zeci d dispăruți și sute de oameni afectați

În ultimul său bilanţ de vineri, Secretariatul naţional pentru managementul riscurilor (SNGR) a înregistrat 38 de răniţi, 67 dispăruţi şi 850 de persoane afectate de alunecarea de teren.

„Echipele de salvare continuă, pentru a şasea zi consecutiv, căutarea persoanelor dispărute”, a declarat sâmbătă SNGR.

Acest sector era în „alertă galbenă” din februarie din cauza precipitaţiilor.

Lovit de ploile abundente care au provocat numeroase inundaţii, Ecuadorul a declarat săptămâna trecută stare de urgenţă în 13 din cele 24 de provincii ale ţării, cu scopul de a mobiliza resursele necesare pentru a veni în ajutorul persoanelor sinistrate.

Citește și: (VIDEO) A început demolarea stadionului „Tineretului“!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS