3.4 C
Craiova
vineri, 8 decembrie, 2023
Știri de ultima orăActualitateInterlop condamnat în România pentru evaziune fiscală, prins în Italia

Interlop condamnat în România pentru evaziune fiscală, prins în Italia

Iulian Bot, zis „Viscol”, dat în urmărire internațională după ce a fost condamnat la patru ani şi opt luni de închisoare pentru evaziune fiscală, într-un dosar în care şi fostul şef al IPJ Timiş Sorin Muntean a fost cercetat şi condamnat, a fost prins în Italia, scrie Digi24.

Mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea pentru Iulian Bot a fost emis de autorităţile române pe 13 martie 2023, iar el a fost arestat la Padova luni, după ce pe Facebook au fost postate mai multe fotografii și filmări cu acesta, relatează ilgazzettino.it.

Proprietar de showroom auto în Italia

În zona Padova, Iulian Bot are mai multe afaceri, între care un showroom auto în Ponte San Nicolò, unde lucrează rude și prieteni.

Iulian Bot a fost încarcerat într-o închisoare din Padova.

„La data de 20 martie 2023, în urma schimbului de date și informații cu autoritățile din Italia, a fost depistat un bărbat, în vârstă de 42 de ani, urmărit internațional, căutat în baza unui mandat european de arestare emis de autoritățile române. Pe numele acestuia, Curtea de Apel Timișoara a emis, la data de 13 martie 2023, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, prin care a fost condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare, pentru evaziune fiscală, cumpărare de influență și constituire a unui grup infracțional organizat. Autoritățile italiene urmează să demareze procedura prevăzută pentru punerea în aplicare a mandatului european de arestare, în vederea predării. Schimbul de date cu autoritățile italiene a fost efectuat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Timiș, prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Biroul SIRENE”, precizează Poliția Română.

Condamnat pentru evaziune fiscală

Iulian Bot, cunoscut sub numele de Viscol, este liderul unei cunoscute familii de romi din Lugoj, judeţul Timiş.

Acesta a fost condamnat de ÎCCJ, în 13 martie 2023, într-un dosar în care a fost cercetat şi condamnat la închisoare cu executare şi fostul şef al IPJ Timiş Sorin Muntean.

Astfel, Sorin Muntean a fost condamnat la patru ani si opt luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, suma pe care a primit-o fiind de 7.000 de euro pentru rezolvarea unui dosar de evaziune fiscală de 800.000 de euro. Cel care trebuia să ”uite” de anchetă era comisarul-şef Pavel Dumitru, pe atunci şeful Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Acesta a fost condamnat la doi ani şi zece luni de închisoare cu suspendare. În acelaşi dosar, cel care a dat mita, Iulian Bot, lider al unei familii de romi din Lugoj, a fost condamnat pentru evaziune fiscală la patru ani şi opt luni de închisoare. Un contabil al firmei pe care o avea Bot a fost şi el condamnat, tot la patru ani şi opt luni de închisoare. Avocatul lui Bot, Marian Bâlc, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS