8.4 C
Craiova
miercuri, 29 martie, 2023
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO). Proteste masive în Franța, față de reforma pensiilor. O noua zi de manifestații, zeci de arestări

(VIDEO). Proteste masive în Franța, față de reforma pensiilor. O noua zi de manifestații, zeci de arestări

Proteste masive în Franța. 81 de persoane au fost reţinute, sâmbătă, după o nouă zi de proteste la scară largă în Franţa pe tema creşterii vârstei de pensionare, relatează lefigaro.fr.

Potrivit poliţiei, la Paris au manifestat peste 4.000 de persoane, iar forţele de ordine au fost nevoite să intervină cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă, după ce protestatarii au incendiat tomberoane şi au instalat baricade. Şi la Nantes, unde potrivit poliţiei au demonstrat 6.000 de persoane, iar potrivit sindicatelor numărul a fost 15.000, s-au înregistrat incidente care au dus la intervenţia forţelor de ordine.

Manifestaţii au avut loc şi la Caen, Saint-Etienne, Roanne, Brest sau Marsilia. Reforma pensiilor a preşedintelui Emmanuel Macron ridică vârsta de pensionare cu doi ani, la 64 de ani, ceea ce guvernul spune că este esenţial pentru a se asigura că sistemul nu se prăbuşeşte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS