25.1 C
Craiova
vineri, 14 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateKremlinul va putea să preia companiile care nu respectă contractele din industria de apărare

Kremlinul va putea să preia companiile care nu respectă contractele din industria de apărare

Președintele rus Vladimir Putin a semnat vineri un decret care stabilește noi reguli pentru înăsprirea controlului statului asupra companiilor care nu reușesc să îndeplinească contractele din industria de apărare în cazul în care legea marțială este impusă.

Acesta este ultimul pas în pregătirile Kremlinului pentru militarizarea economiei, pe măsură ce invazia sa în Ucraina se întinde într-un al doilea an, transmite Bloomberg.

Kremlinul primește puterea de a prelua firmele care nu își îndeplinesc obligațiile

Conform acestui decret, Kremlinul primește puterea de a prelua firmele care nu își îndeplinesc obligațiile în temeiul contractelor militare în perioada legii marțiale, suspendând drepturile proprietarilor și acționarilor. Un grup de lucru guvernamental urmează să fie înființat pentru operațiunile companiilor de armament în conformitate cu legea marțială, potrivit ordinului, al cărui text a fost făcut public vineri.

Kremlinul a impus legea marțială în regiunile din estul Ucrainei

Kremlinul a impus legea marțială în regiunile din estul Ucrainei pe care le ocupă în prezent forțele sale, cu excepția Crimeei. Oficialii au declarat că nu există planuri în prezent de a o adopta pe scară mai largă, în ciuda apelurilor periodice din ultimul an pentru a face acest lucru.

Rusia a trecut prin schimbări legislative importante

După începutul invaziei asupra Ucrainei de anul trecut, Rusia a trecut prin schimbări legislative importante, oferind guvernului puteri largi pentru a controla comportamentul companiilor, dacă este necesar, impunând ce să producă și la ce preț. Cu toate acestea, nu datele arată că aceste modificări ale reglementărilor legale nu au fost încă folosite pe scară largă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS