13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBebeluș în vârstă de 20 de zile găsit în viață sub moloz, în Turcia

Bebeluș în vârstă de 20 de zile găsit în viață sub moloz, în Turcia

Un bebeluş de doar 20 de zile a fost scos în viață din ruinele unei case dărâmate de cutremurul de luni din Turcia. Momentan, nu se ştie dacă a mai supravieţuit cineva din familia lui, informează Metro.co.

Salvatorii au fost fotografiați ținându-l în brațe pe băiețelul Kerem Agirtas, în timp ce căutau supraviețuitori în oraşul Hatay din sudul Turciei.

Bebeluşul strângea în pumn o şuviţă de păr lung şi negru, foarte posibil provenind de la mama lui. Nu se știe însă dacă vreunul dintre membrii familiei sale a supraviețuit dezastrului.

Cutremurul cu magnitudinea 7,8 a făcut să se prăbuşească blocuri întregi, a distrus spitale și a lăsat mii de oameni răniți sau fără adăpost în frigul iernii.

A fost unul dintre cele mai puternice cutremure care au lovit Turcia și Siria în ultimele decenii, urmat de o replici aproape la fel de mari.

Salvatorii luptă acum să salveze de sub moloz familii necunoscute peste care casele lor s-au prăbușit în timp ce dormeau.

Temperaturile au scăzut aproape de îngheț noaptea, împiedicând eforturile de salvare și înrăutățind condițiile celoc care încă mai sunt vii sub moloz.

Pe lângă vremea dificilă, salvatorii sapă printre dărâmături pe fondul întreruperilor de curent, iar majoritatea drumurilor sunt inutilizabile.

În provincia Hatay, chiar la sud-vest de epicentrul cutremurului din Gaziantep, oficialii spun că aproximativ 1.500 de clădiri au fost distruse și mulți oameni au raportat că rudele prinse sub dărâmături nu primesc nici un ajutor şi nu au venit echipe de salvare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS