17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Pozitiv la șapte droguri pe aparatele poliției a ieșit negativ pe analize de laborator

(VIDEO) Pozitiv la șapte droguri pe aparatele poliției a ieșit negativ pe analize de laborator

-

Şoferul din Baia Mare, care a fost depistat în weekend cu şapte droguri diferite, în timpul unui control al Poliţiei Rutiere, a ieşit negativ la toate analizele şi a primit înapoi permisul de conducere.

Testele de laborator au infirmat complet acuzațiile poliției

Totul s-a întâmplat duminică, 29 ianuarie, în jurul orei 02.00, atunci când şoferul, care face ride-sharing în Baia Mare, a fost tras pe dreapta de un echipaj al Biroului Rutier Baia Mare. Omul s-a supus testării cu aparatele Drug-Test și etilotest, știint că nu consumase nicio substanță, însă a rămas uimit atunci când a aflat că a ieșit pozitiv. Testele de laborator au infirmat însă informațiile de pe aparatele poliției.

Examenul toxicologic a fost efectuat la Institutul de Medicină Legală Cluj Napoca

„Cu ocazia controlului efectuat, organele de poliție l-au testat (…) cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, (…) a fost testat cu aparatul Drug Test marca AquillaScan WDTP-10 (…), iar la ora 2.38, rezultatul testului a ieșit pozitiv pentru consum de COC, MET, BZP, THC, MDMA, MTD și KET, recomandandu-se analize de laborator.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență ”Dr Constantin Opriș” din Baia Mare unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge și urină în vederea determinării prezenței în organism a unor substanțe psihoactice.

Potrivit buletinului de analiză toxicologică nr. 72/2023 al Institutului de Medicină Legală Cluj Napoca, examenul toxicologic efectuat pe monstra de sânge recoltată la ora 3.05 a fost negativ pentru amfetamine, catinone (mefedronă), metadonă, cocaină și tetrahidracanabinoli (THC).

De asemenea, examenul toxicologic efectuat pe monstra de urină recoltată la ora 3.07 a fost negativ pentru: amfetamină, metamfetamină, MDMA, mefedronă tetrahidrocanabinoli (THC), ketamină, metadonă, cocaină, AB-PINACA, morfină și alți derivați opiacei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – Rapid | Maximii mizează pe victoria...

Universitatea Craiova şi Rapid Bucureşti se întâlnesc sâmbătă, de...

ȘTIRI GdS