17.6 C
Craiova
vineri, 22 septembrie, 2023
Știri de ultima orăActualitateAngajaţii unei primării şi-au micşorat salariul ca să aibă bani pentru investiții în comună

Angajaţii unei primării şi-au micşorat salariul ca să aibă bani pentru investiții în comună

Silviu Tinei, primarul comunei Gura Văii, județul Bacău, a decis să reducă salariile în primăria pe care o conduce, iar consiliul local a aprobat inițiativa. Astfel, în 2023, primarul, viceprimarul şi ceilalţi funcționarii publici vor primi salarii diminuate cu 10%-20%. Totodată, pe tot parcursul anului, angajații nu vor mai încasa sporurile din fonduri europene, nici pe cele „nejustificate”, informează Digi24.

„‘Vremurile grele cer măsuri disperate’, dar tot ele ‘dau naștere la oameni puternici’, spun câteva vorbe înțelepte din popor. Conștient fiind de investițiile pe care le avem de cofinanțat din bugetul anului 2023 și de responsabilitatea derulării unui număr impresionant de obiective, împreună cu domnul viceprimar, am decis să renunțăm, în mod voluntar, la 20% din drepturile salariale lunare cuvenite, respectiv anularea sporului pentru gestionarea de fonduri europene, proiecte aprobate prin PNRR.

Alături de noi, toți funcționarii publici din cadrul Primăriei vor avea salariile diminuate, între 10%- 20%, prin stabilirea valorii coeficientului la nivelul anului 2019, respectiv 2.080 de lei, și nu cea aferentă anului 2023, respectiv 3.000 de lei”, a anunțat anunțat primarul Silviu Tinei, pe pagina sa de Facebook.

Nu se mai acordă nici un spor

Consiliul Local Gura Văii a votat inițiativa primarului comunei. Implicit, în virtutea Codului Administrativ, și consilierilor locali ai comunei Gura Văii li se vor reduce indemnizațiile pentru ședințe.

„Totodată, în cursul anului 2023, în cadrul Primăriei Gura Văii nu se vor acorda nici sporurile de condiții vătămătoare, sporuri de calculator ori alte tipuri de sporuri prevăzute de legi speciale, dar nejustificate”, a mai transmis edilul comunei. Unde vor merge banii economisiți din salarii Potrivit primarului, banii astfel economisiți vor fi folosiți pentru alimentarea cu apă a mai multor sate, extinderea rețelei de apă potabilă, înființarea rețelei de canalizare, modernizarea iluminatului public și a infrastructurii rutiere, dar și pentru un sistem de monitorizare în comună.

Silviu Tinei a fost ales primar al comunei Gura Văii, județul Bacău, în 2020.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS