10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate44 de morți în urma inundațiilor din Filipine

44 de morți în urma inundațiilor din Filipine

Inundaţiile şi alunecările de teren care au lovit mai multe zone din Filipine în perioada Crăciunului au lăsat în urmă 44 de morţi şi au afectat peste 500.000 de persoane, a anunţat vineri agenţia naţională pentru gestionarea dezastrelor, informează Agerpres.

Douăzeci şi opt de persoane erau în continuare date dispărute, a indicat Consiliului naţional pentru reducerea şi gestionarea riscului de dezastre (NDRRMC) în raportul său actualizat.

Peste 56.800 au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele şi să se adăpostească în centre pentru evacuaţi, ori la prieteni sau rude.

Majoritatea persoanelor date dispărute sunt pescari care au ieşit în larg în pofida condiţiilor meteorologice nefavorabile, conform reprezentanţilor din domeniul gestionării dezastrelor şi autorităţilor locale.

Nouăsprezece dintre persoanele decedate erau din provincia sudică Misamis Occidental, unde ploile abundente au declanşat inundaţii şi alunecări de teren.

De asemenea, şaisprezece persoane şi-au pierdut viaţa în inundaţiile din alte provincii sudice, în timp ce nouă decese au fost raportate în provinciile estice şi centrale, potrivit NDRRMC.

Pagubele în agricultură şi la nivelul infrastructurii au fost estimate la peste 1,41 miliarde de pesos (25 de milioane de dolari americani), conform agenţiei pentru gestionarea dezastrelor.

Filipine este una dintre ţările cele mai predispuse la dezastre, cu precădere din cauza zonei în care este situată, pe „Cercul de Foc” al Pacificului, unde coliziunea plăcilor tectonice provoacă cutremure de pământ frecvente şi activitate vulcanică semnificativă, dar şi pe „Centura taifunurilor” din Oceanul Pacific. În medie, ţara se confruntă cu 20 de taifunuri anual, unele dintre acestea intense şi distructive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS