13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMarea Britanie nu va mai publica datele legate de evoluția Covid

Marea Britanie nu va mai publica datele legate de evoluția Covid

Agenția britanică de securitate sanitară va înceta să mai publice datele de modelare privind coronavirusul la începutul lunii ianuarie, potrivit The Guardian.

Șeful departamentului de cercetare a datelor, Dr. Nick Watkins, a declarat că publicarea acestor date specifice „nu mai este necesară”, deoarece țara trăiește cu Covid datorită vaccinurilor și terapiilor.

Intervalul R și rata de creștere pentru Anglia fuseseră publicate săptămânal în timpul perioadei de vârf a pandemiei și la două săptămâni din aprilie anul acesta. Acesta a fost publicat pentru prima dată în mai 2020 pentru toată Marea Britanie, până în aprilie 2021, când a fost publicat doar pentru Anglia.

Rata de reproducere, rata R, se referă la numărul de persoane cărora o persoană infectată le va transmite virusul.

Datele privind incidența Covid-19 vor putea fi accesate în continuare

Grupul de revizuire a modelelor epidemiologice (EMRG) al UKHSA a declarat că, în urma unei revizuiri detaliate, următoarea publicare a declarației sale de consens privind Covid-19 pe 6 ianuarie „va fi ultima”.

Acesta a precizat că datele privind incidența Covid-19 vor putea fi accesate în continuare din ancheta privind infecțiile realizată de Oficiul Național de Statistică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS