15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn bărbat a furat pavajul unei străzi din Germania și l-a vândut pe internet

Un bărbat a furat pavajul unei străzi din Germania și l-a vândut pe internet

Un bărbat în oraşul Erfurt (landul Turingia din centrul Germaniei) a fost reţinut de poliţia germană, fiind suspectat că, în decembrie 2021, a furat, cu ajutorul mai multor complici, pavajul unei străzi întregi din localitatea Zittau (landul Saxonia din estul ţării), informează Agerpres.

Poliţia crede că bărbatul, în vârstă de 55 de ani, este vinovat pentru îndepărtarea pavajului de pe o suprafaţă de 300 de metri pătraţi de pe o stradă aflată în apropierea unei gări de marfare din Zittau.

Potrivit postului regional MDR, bărbatul a scos cu ajutorul unui excavator 112 tone de pavaj din granit şi le-a transportat cel mai probabil cu un camion.

Poliţiştii presupun că bărbatul, pe numele căruia tribunalul din Gorlitz a emis deja un mandat de arestare, a vândut pavelele prin intermediul internetului, în schimbul sumei de 45.000 de euro.

După luni de investigaţii, agenţii au luat urma suspectului pe baza unor indicii oferite de martori, care i-au condus la locuinţa pe care bărbatul o împărţea în Erfurt cu partenera sa de viaţă.

Poliţiştii l-au găsit pe bărbat în bucătăria locuinţei, ascuns în spatele unei perdele, şi au confiscat diverse probe materiale din curtea proprietăţii.

Deţinutul riscă să fie acuzat de furt calificat, înşelăciune şi daune aduse proprietăţii, fapte pentru care ar putea fi condamnat, în cel mai fericit caz pentru el, la o amendă sau la o pedeapsă de minimum şase luni de închisoare.

Autorităţile locale estimează la 30.000 de euro prejudiciul cauzat de furtul pavelelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS